Nemusíte jesť len šaláty bez chuti: Zbierka 17 top receptov, s ktorými schudnete ako po masle!

Perfektné recepty pre každého, kto sa snaží schudnúť sú zdravé a vynikajúco chutia. Dokonca aj obľúbené nezdravé pochúťky v zdravom prevedení, ktoré navyše chutí úplne skvele. Keď budete nabudúce pripravovať langoše, palacinky, hranolky alebo napríklad vyprážaný syr – skúste to takto, nebudete ľutovať! :-)

Pečená repa s cesnakom podľa Jamieho Olivera

Pečená červená repa s cesnakom podľa Jamieho Olivera: Úplne najlepšie jedlo z tejto zeleniny, aké som kedy ochutnala!

Potrebujeme:

½ kg malej červenej repy

1 väčšiu hlávku cesnaku

Soľ, majoránku, čierne mleté korenie (prípadne aj iné koreniny či bylinky)

4 lyžice olivového oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 lyžice balsamico octu

Postup:

Repu očistíme a nakrájame na mesiačiky.  Zalekaciu misu vyložíme alobalom – mal by pokrývať aj steny misy. Na alobal uložíme kúsky repy, neošúpané strúčiky cesnaku, ochutíme soľou, koreninami, bylinkami a nakoniec pokvapkáme tekutými prísadami.

Teraz prichádza najdôležitejšia časť, zabalenie. Na vrch repy položíme ďalší kúsok alobalu a prečnievajúce konce alobalu na stenách misy zahneme, čím vytvoríme akýsi uzatvorený, tesný balíček, vo vnútri ktorého je repa so všetkými prísadami a nevytečie z neho šťava.

Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme 60-90 minút (všetko závisí od veľkosti repy, musí byť mäkká).

Ľahká cuketová roláda

Zabudnite na vyprážané placky z cukety: Cesto len vylejte na plech, zrolujte a máte super chutnú letnú chuťovku bez zrnka múky!

Potrebujeme:

2 cukety

5 vajec

2 strúčiky cesnaku

50 g parmezánu

Soľ a korenie

Na náplň:

200 g tvarohu, syrokrému, alebo smotanového syra (prípadne obľúbenú nátierku)

100 g šunky nakrájanej na plátky

Poznámka: do cesta môžete pridať ovsené vločky a v tom prípade stačia aj 3 vajcia

Postup:

Cuketu umyjeme, nastrúhame a osolíme – necháme 15 minút vypotiť a zlejeme šťavu. Potom pridáme vajcia, pretlačený cesnak,  syr a vymiešame jednotnú hmotu, ktorú rovnomerne navrstvíme na plech na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov asi 20 minút – alebo, kým cesto nie je zlatisté.

Potom jednoducho necháme vychladnúť, potrieme syrom a uložíme plátky šunky. Zrolujeme a môžeme podávať.

Do cesta môžete pridať obľúbené korenie, zelené bylinky alebo napríklad aj nakrájanú chilli papričku, ak obľubujete pikantné chuťovky.

Vyprážaný syr inak – ľahký ako pierko

Neviete odolať vyprážanému syru? Namiesto vyprážania ho vyskúšajte takto: Je fantastický a nepriberiete z neho ani gram!

Postup:

1 hlávku karfiolu rozdelenú na ružice

1 veľké vajce

½ šálky najemno nastrúhaného parmezánu alebo iného syra

1 lyžičku korenia (zmes bazalky, oregana, soli a čierneho korenia)

2 plátky syra s nižším obsahom tuku

Postup:

Rúru nastavíme na 220 stupňov. Karfiol vložíme do mixéra a rozmixujeme tak, aby sme získali hmotu podobnú ryži. Teraz máte na výber, zmes môžete upraviť v mikrovlnke, alebo na pare – na pare jednoducho naparujeme domäkka a následne pomocou utierky vymačkáme prebytočnú tekutinu. Ak sa rozhodneme pre úpravu v mikrovlnke, preložíme do misky a vložíme do mikrovnky na 2 minúty.

Karfiolovú hmotu potom vyberieme, premiešame a vložíme do mikrovlnky na ďalšie 3 minúty. Vyberieme a opäť premiešame – karfiol je takmer uvarený. Opäť vložíme do mikrovnky na ďalších  5 minút. V tomto momente si môžete všimnúť, že karfiol je na dotyk stále vlhký – my však potrebujeme, aby sa vlhkosť dostala z karfiolu von-vložíme preto ešte na posledných 5 minút do mikrovlnky – karfiol bude stále mierne vlhký, alebo bude už na pohľad vyzerať suchšie. Pokiaľ naparujete, nezabudnite teda poriadne vymačkať vodu.

Necháme vychladnúť, pridáme vajce, parmezán, korenie a premiešame. Rozdelíme na 4 rovnaké časti a každú navrstvíme na plech vystlaný papierom. Hrúbka by mala byť asi 1,5 cm. Pečieme asi 15-18 minút – alebo, kým povrch nie je zlatistý. Potom medzi dve placky jednoducho vložíme plátok syra a necháme ešte chvíľu v rúre, kým sa syr rozpustí.

Šišky z jogurtu

Z týchto šišiek nepriberiete: Naučte sa výborné šišky z jogurtu, pripravené za minútku!

Potrebujeme:

250 g ovsenej múky (dajú sa použiť aj najemno zomleté ovsené vločky)

2 vajcia

1 bal. Prášku do pečiva (10g)

280 g bieleho jogurtu (alebo jogurt a kyslú smotanu zmiešanú v pomere 1:1)

2-3 lyžice trstinového cukru

Olej alebo formu na pečenie – tieto šišky môžete totiž vyprážať aj piecť

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame a buď vyprážame na oleji dozlatista, alebo navrstvíme do špeciálnej formy na šišky a pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút. Šišky sa dajú pripraviť aj z ryžovej múky a pšeničnej múky, prípadne múky špaldovej. Podávame s džemom, tvarohom, čokoládou, alebo ako vám najlepšie chutia!

Šišky upečené v rúre – výzdoba pre mojich drobcov.

Zemiakové placky bez múky

Z týchto zemiakových placiek nepriberiete: Naučte sa výborné placky bez múky, pripravené za minútku a sú ešte chutnejšie ako mastná klasika!

Potrebujeme:

3 väčšie zemiaky

2-3 hrste kyslej kapusty

1 žĺtok

4 lyžice solamylu

Soľ a korenie podľa chuti

Repkový olej

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Vymačkáme väčšinu škrobu a pridáme kyslú kapustu – je dobré nakrájať si ju na drobnejšie. Pridáme aj solamyl, žĺtok, ochutíme soľou a korením a dobre premiešame.

Placky môžeme robiť na tri spôsoby – buď piecť na plechu vystlanom papierom na pečenie. Piecť na neprilnavej panvici s hrubým dnom bez oleja – tieto dve možnosti sú najzdravšie. Ak sa bojíte, že by sa pripálili, tak panvicu len potrite trochou repkového oleja a opekajte z oboch strán dozlatista.

Brokolicová sýta polievka

Potrebujeme pre 4 osoby:

50 dkg brokolice

10 dkg syra

2 ks mrkvy

1,6 dl smotany na varenie

1 červená cibuľa

2 dkg masla

štipka

soľ

Muškátový oriešok

1 kocka bujónu (slepačí, zeleninový – najlepšie je použiť domáci bujón)

Postup:

Umyte brokolicu a rozdeľte na ružičky. Očistite mrkvu, nastrúhajte na jemno, ošúpte červenú cibuľu nakrájajte ju. Rozpustite maslo na panvici a osmažte cibuľu. Pridajte mrkvu, brokolicu a nalejte toľko vody alebo vývaru, koľko budete chcieť mať polievky. Povarte vývar asi 15 minút.

Keď zelenina zmäkne, pridajte smotanu, bujónom, korením, muškátovým orieškom, soľou a premiešajte. V prípade potreby môžete zriediť troškou vody. Pridajte syr a znovu prevarte Ak sa roztopí, môžete ho odobrať z ohňa.

Falošný zemiakový šalát

Falošný zemiakový šalát, z ktorého nepriberiete ani gram: Je taký fantastický, že si u nás doma nikto nevšimol, že v ňom vôbec nie sú zemiaky!

Potrebujeme:

3 pevné cukety

1 cibuľu

1 zelené jablko

1 väčšiu mrkvu

1/4 zeleru

2 vajcia na tvrdo

kyslé uhorky podľa chuti

Šunku, soľ a korenie

Biely jogurt, alebo domácu majonézu bez oleja

Postup:

Cukety, mrkvu a zeler dáme variť na paru. Cuketu je lepšie nechať vcelku, inak nasiakne moc vodou a šalát bude príliš riedky.

Ostatné ingrediencie nakrájame na drobné kocky tak, ako sme zvyknutí u klasického zemiakového šalátu.

Uvarenú zeleninu  necháme úplne vychladnúť a potom ju pokrájanú pridáme k šalátu. Osolíme, okoreníme a vmiešame jogurt alebo domácu majonézu. Premiešame, ochutíme a necháme uležať v chladničke.

Zdravé lievance

Z týchto lievancov nepriberiete: Naučte sa výborné lievance bez múky, pripravené za minútku!

Potrebujeme:

1 hrnček jemných ovsených vločiek

1 hrnček mlieka

1 banán

1 lyžičku kypriaceho prášku

štipku soli

olej (ak máte nepriľnavú panvicu, olej nie je potrebný vôbec)

Postup:

Ovsené vločky zalejeme mliekom a necháme chvíľku napučať.  K vločkám pridáme aj roztlačený  banán, soľ, kypriaci prášok a rozmixujte na hladké cesto.

Cesto dávkujeme lyžicou na horúcu panvicu. Ak máte nepriľnavú panvicu nepotrebujete žiaden olej, ak obyčajnú, použite trochu kokosového oleja.  Keď sa na povrchu začnú tvoriť bublinky, lievance opatrne obrátime na druhú stranu a ešte asi minútu dopečieme dozlatista. Podávajte s tvarohom, jogurtom, ovocím a ak chceme trochu zhrešiť, môžeme poprášiť práškovým cukrom (ideálnejšia voľba je však med).

Ľahká cuketová roláda

Zabudnite na vyprážané placky z cukety: Cesto len vylejte na plech, zrolujte a máte super chutnú letnú chuťovku bez zrnka múky!

Potrebujeme:

2 cukety

5 vajec

2 strúčiky cesnaku

50 g parmezánu

Soľ a korenie

Na náplň:

200 g tvarohu, syrokrému, alebo smotanového syra (prípadne obľúbenú nátierku)

100 g šunky nakrájanej na plátky

Poznámka: do cesta môžete pridať ovsené vločky a v tom prípade stačia aj 3 vajcia

Postup:

Cuketu umyjeme, nastrúhame a osolíme – necháme 15 minút vypotiť a zlejeme šťavu. Potom pridáme vajcia, pretlačený cesnak,  syr a vymiešame jednotnú hmotu, ktorú rovnomerne navrstvíme na plech na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov asi 20 minút – alebo, kým cesto nie je zlatisté.

Potom jednoducho necháme vychladnúť, potrieme syrom a uložíme plátky šunky. Zrolujeme a môžeme podávať.

Do cesta môžete pridať obľúbené korenie, zelené bylinky alebo napríklad aj nakrájanú chilli papričku, ak obľubujete pikantné chuťovky.

Fit pagáčiky

Z týchto pagáčov nepriberiete: Naučte sa výborné syrové pagáčiky bez múky, pripravené za minútku!

Potrebujeme:

250 g tvarohu

3 vajcia

3 lyžice ovsenej múky (alebo vločiek zomletých najemno)

3 lyžice ovsených vločiek

1 lyžičku soli

150 g syru s nižším obsahom tuku

Postup:

Všekty prísady okrem syra zmiešame v miske a necháme 5 minút odstáť. Zo zmesi odoberáme po lyžičkách a hmotu navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme strúhaným syrom A vložíme do vyhratej rúry, kde pečieme, kým syr nie ej na povrchu zlatistý.

Ľahučký vajíčkový šalát bez výčitiek

Fantastický vajíčkový šalát, z ktorého nepriberiete: Chutí výborne a môžete si pridať bez výčitiek!

Potrebujeme:

3 vajcia uvarené natvrdo

1 téglik cottage syru

50 g strúhaného syra s nižším obsahom tuku

1-2 lyžice bieleho jogurtu

2 lyžičky horčice

Pár kvapiek citrónovej šťavy

Zelenú cibuľku

Hrášok na ozdobu

Postup:

Vajíčka nakrájame nadrobno, v miske si zmiešame cottage syr s horčicou, jogurtom, cibuľkou, syrom a pridáme k vajíčkam. Pokvapkáme citrónovou šťavou, ochutíme soľou, korením, a môžeme podávať. Ozdobíme hráškom.

Zdravé zemiakové halušky bez múky

5-minútové halušky bez múky, zdravé a výborné: Na nerozoznanie od originálu a nepriberiete z nich!

Potrebujeme:

3 väčšie zemiaky – ošúpané

2 vajcia

180 g mletých ovsených vločiek

Postup:

Zemiaky si nastrúhame, primiešame vajcia a namleté vločky. Vareškou vymiešame jednotné hustejšie cesto. Ak je cesto príliš riedke, primiešame vločky. Halušky klasicky nahádžame do vriacej osolenej vody a varíme asi 5-8 minút. Môžeme podávať s tvarohom, kyslou smotanou, bryndzou alebo kapustou. Výborné sú aj ako príloha k mäsku a omáčkam.

Magický zmiešaný koláč

Bez múky a cukru, zmiešaný za 3 minúty: Magický makový koláčik, z ktorého nepriberiete ani gram!

Potrebujeme:

200 g mletého maku

2 lyžičky prášku do pečiva

Sladidlo – med, stéviu …

Šťavu a kôru z 1 citróna

3 strúhané jablká

2 vajcia

½ lyžičky mletej škorice

Postup:

Rozmiešame vajcia a potom k nim pridáme ostatné prísady a dobre premiešame. Pečieme v menšej okrúhlej forme – ideálne silikónovej 25-30 minút pri teplote 180 stupňov. Upečený koláčik môžeme dozdobiť ovocím.

Palacinky bez múky

Z týchto palaciniek nepriberiete: Naučte sa výborné palacinky bez múky, pripravené za minútku!

Potrebujeme (na 4 ks):

150 g ovsených vločiek

2 bielky (môžete použiť aj celé vajcia, ja používam len bielky)

200 ml mlieka

Med alebo iné sladidlo podľa chuti

Štipku soli

Postup:

Všetky prísady jednoducho vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú hmotu. Cesto by malo mať takú konzistenciu, ako klasické cesto na palacinky. Podľa potreby teda môžete pridať vločky alebo mlieko. Z cesta potom jednoducho dávkujeme na rozpálenú panvicu cesto tak, aby nám vznikli tenšie palacinky. Opražíme z pboch strán dozlatista a podávame s prílohou, akú máte radi!

Diétne cesto bez cukru a tuku

Diétne cesto bez cukru a tuku: Vyskúšajte super-chutný závin z ktorého nepriberiete!

Potrebujeme:

200 g celozrnnej múky hladkej

200 g kyslej smotany – (smotana by nemala mať viac ako 8% tuku)

Špetku soli

Na náplň

250 g strúhaných jabĺk, škoricu, med, mleté orechy.

2. tip na náplň

250 g nízkotučného tvarohu, 1 žĺtok, citrónovú kôru, hrozienka a med na dosladenie

3. tip na náplň

400 ml mlieka, bal. vanilkového pudingu, 3 lyžice bieleho jogurtu, cukor na dosladenie

Postup:

Príprava je veľmi jednoduchá – na cesta stačí zmiešať múku, smotanu, špetku soli a vypracovať tuhé cesto. Cesto je treba skutočne dobre vymiesiť, aby sa všetky prísady spojili a vytvorili jednotnú hmotu. Aby cesto držalo pohoromade, môžeme podľa potreby pridať viac múky, alebo smotany. Cesto musí byť pevné.

Cesto preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na tenší plát. Na cesto navrstvíme vybranú náplň. Napríklad strúhané jablká s orechmi, medom a škoricou, tvaroh vymiešaný so žĺtkom, kôrou a medom, alebo vychladnutý puding zmiešaný s jogurtom.

Postupujeme rovnako, ako pri iných závinoch – cesto potreté náplňou jednoducho zavinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme studenou vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút, alebo kým povrch cesta nie je zlatistý.

Nakoniec som posypala stéviovým cukrom zmiešaným s kokosom. Môžete tiež posypať kakaovým práškom či strúhanou horkou čokoládou.

Pizza cesto bez múky

Z tejto pizze nepriberiete: Naučte sa výborné cesto bez múky, pripravené za minútku!

Recept č. 1

 

Potrebujeme:

3 šálky pomletých ovsených vločiek
1 hrsť celých, nemletých ovsených vločiek
125 ml teplého mlieka
2 vajcia
3 lyžice olivového oleja
1 lyžička soli

Na vrch:

rajčiaková paprika omáčka
1 strúčik cesnaku – pretlačený
sušenej bazalky
Šunka, mozzarella, šampiónmi

Postup:

Mleté ovsené vločky (môžeme ich zomlieť napríklad v mlynčeku na kávu) si nasypeme do misky, pridáme soľ a dobre premiešame. Pridáme tekuté prísady – rozmiešané vajíčka so soľou a olivovým olejom.
Spolu zmiešame a pridáme hrsť nemletých ovsených vločiek. Spracujeme cesto, ktoré necháme odležať približne 30 minút, zakryté navlhčeným uterákom (nie mokrým). Cesto by malo byť nelepivé a mäkučké.

Takto odležané cesto si rozvaľkáme do požadovanej veľkosti a môžeme naniesť omáčku a ostatné ingrediencie.

Recept č. 2

Potrebujeme:

2 lyžice nízkotučného tvarohu

2 lyžicu mlieka nízkotučného sušeného

2 lyžice kukuričného škrobu Gustin

1 lyžičku sušeného droždia

1 vajcie

Soľ

Na oblohu:

Paradajkovú omáčku, bazalku, šunku….

Postup:

Sušené mlieko, kukuričný škrob, vajce, droždie, soľ a tvaroh zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečieme na 180 stupňov cca 10 minút, kým sa neurobí kôrka.

Cuketové hranolky

Cuketu stačí nakrájať, obaliť v smotanovo-horčicovom cestíčku a máte pochúťku lepšiu ako hranolky!

Potrebujeme:

1 cuketu – mladú aj so šupou

1 lyžicu horčice

2 lyžičky octu

½ šálky strúhanky

Soľ a čierne korenie podľa chuti

1 šálku kyslej smotany

1 ks cibule

2 lyžičky medu

100 g nadrobno nastrúhaného syra

Voliteľné: bazalka, červená paprika, oregano

Postup:

Cuketu umyjeme a nakrájame na pásiky – podobne ako hranolky.

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troche oleja dozlatista. Potom ju preložíme do mixéra a zmiešame s medom, horčicou, octom, soľou a korením. Rozmixujeme dohladka, primiešame smotanu a opäť všetko spolu dobre premiešame.

Kúsky cukety obalíme najskôr v smotanovej zmesi a potom v strúhanke, ktorú sme si zmiešali so syrom a ľubovolnými koreninami.

Kúsky cukety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov 15-20 minút. Chuťovka je pripravená, keď je povrch zlatistý.

Fantastický šalát Oliver

Vynikajúci obed z ktorého nepriberiete: Diétny šalát “Oliver” s výbornou jogurtovou zálievkou!

Potrebujeme:

250 g uvareného kuracieho mäsa (kuracích pŕs)

150 g čerstvých uhoriek

100 g kyslých uhoriek

3 ks uvarených vajec

2-3 lyžice bieleho jogurtu s nižším obsahom tuku

Pár kvapiek olivového oleja

Soľ, čierne korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy

Postup:

Všetky prísady stačí jednoducho nakrájať a zmiešať. Jogurt zmiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Primiešame k šalátu a môžeme podávať.

Krémová omáčka na cestoviny

Bez masla, smotany či múky: Výborná krémová omáčka na cestoviny z ktorej nepriberiete!

Potrebujeme:

1 hlávku karfiolu – stredne veľkú

1 hlávku cesnaku

½ šálky najemno nastrúhaného parmezánu

½ šálky zeleninového vývaru

Podľa chuti – soľ a korenie

Postup:

Z cesnaku odrežeme vrchnú časť, vložíme do alobalu, polejeme olivovým olejom a zabalíme. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 200 stupňov na 20 minút. Potom z cesnaku vyberieme strúčiky.

Karfiol rozdelíme na menšie kúsky, vložíme do osolenej vody a uvaríme domäkka. Karfiol potom vložíme do mixéra, pridáme parmezán, cesnak a ½ šálky vývaru. Rozmixujeme dohladka.

Omáčku môžeme podávať okamžite, alebo skladuje v chladničke v uzatvárateľnej nádobe.

Hranolky bez kvapky oleja

Naučte sa tento postup a z hranoliek už nepriberiete: Výborné domáce hranolky, ktoré pripravíte ich bez kvapky oleja!

Potrebujeme:

Nové zemiaky 5-7 kusov

2 ks vaječných bielkov

Sladkú papriku

Čierne mleté korenie (príp. iné korenie podľa chuti)

Soľ podľa chuti

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na hranolky hrubé cca 1 centimeter.

 

Hranolky vložíme do väčšej misky a nalejeme na ne bielkovú zmes tak, aby bola pokrytý zmesou povrch každého zemiaku. Premiesime rukou.

Rúru nastavíme na 200-220 stupňov a zemiaky rozložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre 7 až 10 minút, potom odstránime papier na pečenie a dopečieme, kým hranolky nebudú zlatisté.

Zdravá ruská zmrzlina

Bez cukru, chémie a stužených tukov: Zdravá ruská zmrzlina, z ktorej nepriberiete!

Potrebujeme:

2 balenia grahamových sušienok (prípadne môžeme použiť maslové sušienky)

¾ šálky mrazených jahôd

½ šálky banánu nakrájaného na menšie kúsky

1 šálku gréckeho jogurtu

1 šálku smotany na šľahanie

1 lyžičku vanilkového extraktu

Med

Postup:

Plech na pečenie s rozmermi 23×23 cm vystelieme alobalom tak, aby konce alobalu presahovali cez okraje plechu. Plech vyložíme sušienkami.

Do mixéra vložíme jahody, banán a rozmixujeme.

V miske vyšľaháme šľahačku a zmiešame ju s jogurtom, ovocnou zmesou a vanilkovým extraktom. Ak sa nám zmes zdá málo sladká, dochutíme ju medom.

Zmes nanesieme na sušienky, uhladíme a prikryjeme ďalšou vrstvou sušienok.

Plech vložíme do mrazničky na minimálne 4 hodiny.

Vyberieme z mrazničky rozdelíme na jednotlivé „zmrzliny“ a môžeme servírovať.

Zdravé langoše

Z týchto langošov určite nepriberiete: Naučte sa zdravé langoše bez múky, len s 1 lyžičkou oleja!

Potrebujeme:

200 g ovsených vločiek

150 ml mlieka

1 vajce

Štipku soli

Postup:

Ovsené vločky zalejeme teplým mliekom a necháme napučať 15 minút. Potom pridáme ostatné prísady a dobre premiešame, aby nám vzniklo jednotné cesto. Na panvici zahrejeme 1 lyžičku oleja a navrstvíme cesto – môžeme robiť viacej malých alebo jeden veľký langoš. Keď je opečený z jednej strany, obrátime ho a opečieme aj z druhej stany.

Na nepriľnavej panvici s hrubým dnom ich môžete piecť aj celkom bez oleja.

Podávame s obľúbenými prísadami – potrieme cesnakom, kyslou smotanou a posypeme syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! -)