plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejší NEMECKÝ zemiakový šalát: Tento recept je tak výborný, že ho budete robiť znova a znova!

Tento nemecký šalát je naozaj úžasný a keď ho vyskúšate, určite neoľutujete!

Základom skvelej chuti je domáca majonéza. 

Hostia budú nadšení!

 

 

Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu z youtube.

Potrebujeme:

600 g zemiakov

1 ČL soli

300 g červenej kapusty

1 cibuľu

6 nakladaných uhoriek

200 g konzervovaného hrášku

Na domácu majonézu:

200 ml slnečnicového oleja

1 vajce

1 ČL kryštálového cukru

1/2 ČL soli

1 PL horčice

2 strúčiky cesnaku

šťavu z 1/2 citróna

Postup:

Zemiaky si v hrnci s vodou uvaríme v šupke do mäkka. 

 

 

Medzitým si nakrájame červenú kapustu najemno a vložíme ju do šalátovej misy.

Osolíme a rukou dobre premiešame, aby kapusta pustila šťavu.

Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na prúžky.

Potom ju vložíme do samostatnej misky a zalejeme vodou, aby sme zjemnili jej chuť.

Keď sú zemiaky uvarené do mäkka, scedíme vodu a zalejeme ich studenou vodou – budú sa lepšie šúpať.

Kyslé uhorky si nakrájame na kolieska

Zemiaky si ošúpeme, pokrájame na kocky a vložíme do misy.

Pridáme kapustu, uhorky, cibuľu, ktorú sme predtým scedili a nakoniec ešte pridáme konzervovaný hrášok.

Teraz si pripravíme domácu majonézu. 

 

 

Do mixéra si nalejeme slnečnicový olej, pridáme vajce, cukor, soľ, horčicu a dobre vyšľaháme tyčovým mixérom. 

Nakoniec ešte primiešame prelisovaný cesnak a šťavu z 1/2 citróna.

Opäť premixujeme tyčovým mixérom.

Hotovú majonézu premiešame s ostatnými surovinami v mise a šalát je pripravený. 

Hodí sa na slávnostný stôl, aj na bežný deň.

Dobrú chuť! 

Video návod nádjete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes