Výborný šalát z uhoriek, rajčín a cibule. Je úplne jednoduchý na prípravu a tajomstvo jeho chuti sa ukrýva v zálievke. Okrem výbornej chuti má však aj plno ďalších výhod, je veľmi zdravý, nabitý vitamínmi, živinami a tiež sa nemusíte obávať, že z neho priberiete. Je celkom ľahký a takmer bez kalórií, ide o jednu z najlepších zeleninových príloh, akú sme ochutnali!
Potrebujeme:
1 väčšiu šalátovú uhorku
1 veľkú rajčinu
½ cibule
Na zálievku:
½ šálky bieleho jogurt (obsah tuku okolo 3%)
½ – ¾ lyžice najemno nasekenáho čerstvého kôpru
Citrónovú šťavu
Štipku soli a čierneho korenia
Kvapku medu (voliteľné)
Postup:
Uhorku ošúpeme a nakrájame na kolieska, rovnako nakrájame aj rajčinu a cibuľu. V miske zmiešame jogurt s kôprom, citrónovou šťavou, korením a soľou. Zálievku jednoducho zmiešame so zeleninou a necháme chvíľu odležať v chladničke. Môžeme doladiť kvapkou medu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: stumblinguponhappiness