plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nemecký tvarohový koláč s hrozienkami: Je neuveriteľne dobrý, ale hlavne vám vydrží dlho vláčny!

Ja robím tento koláč z dvojitej dávky, ale toto je originál recept tak, ako som si ho zapísala. Koláčik je naozaj nesmierne chutný a lahodný.

Ja robím tento koláč z dvojitej dávky, ale toto je originál recept tak, ako som si ho zapísala. Koláčik je naozaj nesmierne chutný a lahodný.

Potrebujeme (na 10 porcií):

200 g hladkej múky
125 g masla
75 g krupicového cukru
štipka soli
1 vajce

Náplň:

250 g tučného tvarohu v pozlátku (kocka)
500 g tučného tvarohu vo vaničke
100 g kyslej smotany
150 g krupicového cukru
strúhaná kôra z 1 biocitronu
1 lyžica vanilkového cukru (najlepšie s pravou vanilkou)
3 žĺtky
20 ml tuzemáku (rumu)
100 g hrozienok, prepláchnutých
1 lyžica kukuričného škrobu
3 bielky
štipka soli

Postup:

Na pečenie môžeme použiť menší hranatý plech, alebo formu na pečenie torty.

Múku, maslo, cukor, soľ a vajcia rýchlo spracujte ručne alebo v robote. Z cesta vyvaľkáme plát a vyložíme ním tortovú formu tak, aby okraj bol cca 4 cm vysoký. Dáme  odležať do chladu.

Rúru predhrejte na 175 ° C. Kyslú smotanu, cukor, žĺtky, citrónovú kôru, vanilkový cukor a rum zmiešame s oboma tvarohmi.

Hrozienka zmiešajte so škrobom a pridajte do tvarohu. Bielky vyšľaháme so soľou na tuhý sneh. Najskôr zamiešajte 4 lyžice snehu do tvarohu, potom zvyšok. Tvarohovú náplň rozotrite na cesto a pečte cca 1 hodinu.

zdroj: chefkoch

Najlepšie recepty na dnes