NEMECKÉ zemiaky: Zabudnite na ťažké šaláty s majonézou, toto je najväčšia delikatesa zo zemiakov!

Nemecké zemiaky, alebo nemecký zemiakový šalát je skvelou alternatívou k šalátu s majonézou.

Pokiaľ si chcete pochutnať trošku zdravšie a nepribrať kilá navyše, je pre vás tento šalát ideálny!

Do zemiakového šalátu si môžete pridať na kolieska nakrájanú uhorku, alebo reďkovku, ktorá zemiakový šalát posunie chuťovo o kus ďalej!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Výborný recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Zemiaky varný typ A (1 kg)

Jedna cibuľa

Slnečnicový olej (6 lyžíc)

Ocot (5 lyžíc)

Horčica (2 malé lyžice)

Soľ (1 malá lyžica)

Cukor (1 malá lyžica)

Zeleninový vývar 200 ml

Šalátová uhorka 50 g

Tri reďkovky

Petržlen alebo pažítka

Soľ

Korenie

Postup:

 

 

Pripravíme si zemiaky.

V šupke ich umyjeme.

Dáme do hrnca, pridáme soľ, zalejeme vodou.

Uvaríme domäkka.

 

 

Necháme vychladnúť, ošúpeme.

Nakrájame na kolieska.

Pripravíme si zálievku:

V miske zmiešame olej, ocot, horčicu.

Dobre premiešame.

Pridáme soľ, koreniny a vývar – dobre premiešame.

 

 

Nadrobno si nakrájame cibuľu aj petržlen.

Vmiešame do zálievky.

Necháme odležať aspoň 30 minút.

Teraz si nakrájame aj uhorku a reďkev.

 

 

Nakoniec zmiešame zemiaky, uhorku, reďkev a zalejeme zálievkov.

Necháme odležať aspoň 2 hodiny.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay