plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nekysnutné mini-koláčiky na každú príležitosť: Jemné, dlho vláčne a rozplývajú sa na jazyku – to cesto je zázrak!

Tieto koláčiky nemajú chybu, sú totižto z cesta, ktoré vôbec nekysne a pritom to na chuti vôbec nespoznáte. Určite skúste, vhodné na každú príležitosť!

Tieto koláčiky nemajú chybu, sú totižto z cesta, ktoré vôbec nekysne a pritom to na chuti vôbec nespoznáte. Určite skúste, vhodné na každú príležitosť!

Potrebujeme:

140 g masla
140 g masti
420 g hladká múka
50 g droždie
15 lyžíc vlažného mlieka
2 ks žĺtok
2 lyžice cukru

Postup:

Maslo aj masť si necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Do misy si dáme múku a urobíme si jamku do ktorého dáme vlažné mlieko. cukor a nadrobíme droždie a počkáme až nám vzíde kvások. Potom pridáme zvyšné suroviny a rukami vypracujeme hladké cesto.

Z cesta robíme koláčiky ktoré plníme náplňou podľa chuti. je jedno akú si vyberiete maková, tvarohová, lekvárová – proste takú akú máte radi. pečieme do zlatista približne na 170 stupňov – radšej sa riaďte svojou rúrou, pretože každá pečie inak.

Po upečení necháme vychladnúť a pocukrujeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Autor receptu Miroslava Jurásková/pidak.cz

Najlepšie recepty na dnes