NEDEĽNÉ rezne v jogurtovo-cesnakovom cestíčku: Žiadne vyprážanie, trojobal a chuť luxusná – všetci ich vychválili!

2645

Výborný tip na dnešný obed. Ak si chcete dať niečo iné, ako klasické kuracie rezne, tento recept sa oplatí vyskúšať. Namiesto trojobalu jednoduché cestíčku a namiesto vyprážania pečenie v rúre. Výsledok je skutočne veľmi vydarený. Recept z youtube.

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

150 g bieleho jogurtu

2 zemiaky

1 jarná cibuľka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 šampiňónov

1/4 šálky olivového oleja (60 ml)

soľ

čierne korenie

paprika

1 ČL horčice

2 strúčiky cesnaku

trochu mozzarelly alebo syra čedar (voliteľné)

Postup:

Umyté kuracie prsia osušíme a vrch nakrojíme do tvaru mriežky.

V miske zmiešame jogurt, olivový olej, koreniny, horčicu a pretlačený cesnak.

Kuracie prsia ponoríme do pripravenej marinády a dôkladne obalíme tak, aby sa zmes dostala na celý povrch.

Nakrájame zemiaky, cibuľky aj huby.

Pripravíme si plech na pečenie, do ktorého navrstvíme zemiaky, cibuľku aj huby – ochutíme soľou a korením.

Na vrch uložíme kuracie prsia.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 45 minút.

Posypeme syrom a necháme ešte zapiecť, kým sa syr rozpustí.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Témy:


Pridajte svoj komentár