Tento recept nemá chybu. U nás je to asi najobľúbenejšia dobrota z kokosu a mliečneho krému.
Potrebujeme:
250 g mascarpone alebo jemného tvarohu
400 g grécky jogurt
200 g bielej čokolády (2 tabuľky)
50 ml Malibu likéru
800 ml kokosové mlieko (dve plechovky), v prípade potreby nahradíme obyčajnou smotanou
3 polievkové lyžice instantnej želatíny + 5 lyžíc vody,
1 a 1/3 šálky kryštálového cukru
Ďalej:
kokosové vločky
Raffaello guličky na ozdobu
200 g kokosových sušienok rozdrvených + 70-80 g masla rozpusteného a mierne vychaldnutého
Postup:
Drvenými sušienkami zmiešanými s maslom sa vyloží forma o priemere 26 cm (formu ej dobré vystlať papierom na pečenie). Na vyloženie formy sa dajú použiť aj plnené koksové sušienky, vtedy netreba pridávať maslo). V mikrovlnke roztopíme bielu čokoládu a necháme vychladnúť.
Želatínu nalejeme do studenej vody, premiešame a necháme napučať. Potom pridáme 3 lyžice horúcej vody (ale nie vriacej vody), dobre premiešame a necháme vychladnúť.
Mascarpone sa rozmieša s práškovým cukrom, potom sa pridá kokosové mlieko a grécky jogurt – miešame pri pomalých otáčkach. Vypnite mixér, pridajte kokos a po lyžiciach aj rozpustenú vychladnutnú čokoládu. Nakoniec pridajte likér Malibu a ochladenú želatínu. Navrstvite kokosovú hmotu pomocou lyžice na drvené sušienky. Dezert preložíme do chladničky na niekoľko hodín, ozdobíme kokosovými vločkami a Raffello guličkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: swiatciast