Nechajte rúru odpočinúť: Úžasná Rafaello torta úplne na studeno – luxusný dezert pripravíte za 15 minút!

Tento recept nemá chybu. U nás je to asi najobľúbenejšia dobrota z kokosu a mliečneho krému

Tento recept nemá chybu. U nás je to asi najobľúbenejšia dobrota z kokosu a mliečneho krému.

Potrebujeme:

250 g mascarpone alebo jemného tvarohu

400 g grécky jogurt

200 g bielej čokolády (2 tabuľky)

50 ml Malibu likéru

800 ml kokosové mlieko (dve plechovky), v prípade potreby nahradíme obyčajnou smotanou

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 polievkové lyžice instantnej želatíny + 5 lyžíc vody,

1 a 1/3 šálky kryštálového cukru

Ďalej:

kokosové vločky

Raffaello guličky na ozdobu

200 g kokosových sušienok rozdrvených + 70-80 g masla rozpusteného a mierne vychaldnutého

Postup:

Drvenými sušienkami zmiešanými s maslom sa vyloží forma o priemere 26 cm (formu ej dobré vystlať papierom na pečenie). Na vyloženie formy sa dajú použiť aj plnené koksové sušienky, vtedy netreba pridávať maslo).  V mikrovlnke roztopíme bielu čokoládu a necháme vychladnúť.

Želatínu nalejeme do studenej vody, premiešame a necháme napučať. Potom pridáme 3 lyžice horúcej vody (ale nie vriacej vody), dobre premiešame  a necháme vychladnúť.

Mascarpone sa rozmieša s práškovým cukrom, potom sa pridá kokosové mlieko a grécky jogurt – miešame pri pomalých otáčkach. Vypnite mixér, pridajte kokos a po lyžiciach aj rozpustenú vychladnutnú čokoládu. Nakoniec pridajte likér Malibu a ochladenú želatínu. Navrstvite kokosovú hmotu pomocou lyžice na drvené sušienky. Dezert preložíme do chladničky na niekoľko hodín, ozdobíme kokosovými vločkami a Raffello guličkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: swiatciast