Toto je skutočná dobrota. Vyskúšajte fantasticky jemné mäsko v omáčke zo smotany, zázvoru a ďalších výborných prísad. Najlepšie chutí so zemiačkami pečenými na olivovom oleji!
Potrebujeme:
600 g chudého bravčového mäsa, alebo kuracích pŕs
500 g kyslej smotany
100-200 ml olivového oleja
2 strúčiky pretlačeného cesnaku
½ lyžičky kurkumy
½ lyžičky sladkej papriky alebo chilli (ak máte radi pikantnejšie)
½ lyžičky cukru
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Na pečené zemiaky:
5-6 veľkých zemiakov
Soľ
Olivový olej
Oregano
Potrebujeme:
Mäsko nakrájame na kocky. V miske zmiešame všetky prísady – okrem smotany, pridáme mäso a necháme marinovať v chladničke asi 1 hodinu.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a necháme 20 minút odstáť v studenej vode – zemiačky budú chrumkavejšie, pretože sa z nich uvoľní škrob. Potom osušíme, pokvapkáme olejom, pridáme soľ, oregano. Preložíme na plech vystlaný papierom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190-200 stupňov dochrumkava.
Na panvicu s vyššími okrajmi naleje trochu olivového oleja, mäsko opražíme dozlatista a potom pri nižšej teplote necháme na panvici, kým nie ej celkom hotové a preložíme ho do misky. Na tej istej panvici zahrejeme smotanu, pridáme trochu oregana a primiešame k mäsku. Podávame s dozlatista opečenými zemiakmi.
zdroj: receptneked