Nebudete sa vedieť rozhodúť, či je lepšia omáčka, alebo mäsko: Jemné mäsové kúsky v neskutočne chutnej omáčke!

Toto je skutočná dobrota. Vyskúšajte fantasticky jemné mäsko v omáčke zo smotany, zázvoru a ďalších výborných prísad. Najlepšie chutí so zemiačikmi pečenými na olivovom oleji!

Toto je skutočná dobrota. Vyskúšajte fantasticky jemné mäsko v omáčke zo smotany, zázvoru a ďalších výborných prísad. Najlepšie chutí so zemiačkami pečenými na olivovom oleji!

Potrebujeme:

600 g chudého bravčového mäsa, alebo kuracích pŕs

500 g kyslej smotany

100-200 ml olivového oleja

2 strúčiky pretlačeného cesnaku

½ lyžičky kurkumy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ lyžičky sladkej papriky alebo chilli (ak máte radi pikantnejšie)

½ lyžičky cukru

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Na pečené zemiaky:

5-6 veľkých zemiakov

Soľ

Olivový olej

Oregano

Potrebujeme:

Mäsko nakrájame na kocky. V miske zmiešame všetky prísady – okrem smotany, pridáme mäso a necháme marinovať v chladničke asi 1 hodinu.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a necháme 20 minút odstáť v studenej vode – zemiačky budú chrumkavejšie, pretože sa z nich uvoľní škrob. Potom osušíme, pokvapkáme olejom, pridáme soľ, oregano. Preložíme na plech vystlaný papierom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190-200 stupňov dochrumkava.

Na panvicu s vyššími okrajmi naleje trochu olivového oleja, mäsko opražíme dozlatista a potom pri nižšej teplote necháme na panvici, kým nie ej celkom hotové a preložíme ho do misky. Na tej istej panvici zahrejeme smotanu, pridáme trochu oregana a primiešame k mäsku. Podávame s dozlatista opečenými zemiakmi.

zdroj: receptneked