Nebezpečene dobrý jablkový koláč s kyslou smotanou: Bez debaty najlepšia pochúťka z jabĺk!

Vynikajúci obrátený jablkový koláč s kyslou smotanou a jemnou karamelovou chuťou. Vynikajúci koláčik podľa pani Silvie, ktorý si zamilujete aj vy. Je to skutočná delikatesa!

Vynikajúci obrátený jablkový koláč s kyslou smotanou a jemnou karamelovou chuťou. Vynikajúci koláčik podľa pani Silvie, ktorý si zamilujete aj vy. Je to skutočná delikatesa!

Potrebujeme:

4 vajcia

100 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

6 lyžíc vlažnej vody

200 g polohrubej múky

1 prášok do pečiva

postrúhaná citrónová kôra

Jablková vrstva:

750 g očistených postrúhaných jabĺk

2 balenia vanilkového cukru

mletá škorica

Krém:

3 bal. Zlatého klasu

0,5 l mlieka

2 balenia vanilkového cukru

100 g kryštálového cukru

2 pochúťkové ( kyslé) smotany (500 ml)

Na ozdobu:

mliečna čokoláda

Postup:

Jablká si  očistíme a nastrúhame.

Plech vystelieme alobalom. Vysypeme vanilkovým cukrom a škoricou.

Rozvstvíme nastrúhané jablká.

Žĺtka vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou.

Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Striedavo primiešavame múku zmiešanú s prdopeč a vodu.

Cesto vylejeme na jablká, rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 200°C dozlatista.

Či je cesto upečené zistíme špáradlom. Cesto po miernom vychladnutí prevrátime tak, aby jablká boli navrchu.

Do 350 ml mlieka nasypeme kryštálový a vanilkový cukor a dáme variť.

Vo zvyšku studeného mlieka rozmiešame 3 balenia Zlatého klasu a uvaríme veľmi hustý puding.

Za priebežného miešania ho necháme mierne vychladnúť a elektrickým šľahačom ( ja som použila ostré nože kuchynského robota) do neho postupne vmiešame pochúťkovú smotanu.

Vyšľahaný jemný krém rozotrieme na jablkovú vrstvu a uložíme do chladničky.

Na vrch nastrúhame mliečnu čokoládu a môžeme koštovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Kompletný fotopostup nájdete TU.

 

Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie