plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nebesky jemný karamelový krém: Ideálny na torty, či zákusky!

Existuje veľa receptov na karamelový krém, ale ak ho pripravíte podľa tohto receptu, zistíte, že lepší nenájdete.

Je krásne jemný a chuťovo vynikajúci.

Karamelový krém s vanilkou a kondenzovaným mliekom je ideálny aj pre klasický medový koláč, ale využijete ho pri mnohých iných tortách, či zákuskoch.

Vanilku je najlepšie použiť v struku, ale ak nemáte, dá sa nahradiť esenciou.

Kondenzované mlieko by sa malo pred použitím uvariť.

Potrebujeme:

200 ml mlieka    

1 PL krupicového cukru

1 ks vanilky

3 PL hladkej múky

350 – 400 g kondenzovaného mlieka (predvareného, alebo hotové karamelové)

200 g masla

Postup:

1. Prekrojte vanilkový struk na polovicu a vyberte z neho semená.

 

 

Vložte vanilku do hrnca s mliekom.

Dajte do chladničky na niekoľko hodín, aby sa mlieko spojilo s vanilkou a voňalo.

2. Vymiešajte studené mlieko, cukor a múku na jemnú hladkú konzistenciu.

Dajte na mierny ohrev alebo do vodného kúpeľa.

Za stáleho miešania varte, kým hmota nezhustne.

3. Odstavte zo sporáka a mierne ochlaďte.

Potom hmotu zmiešajte so zmäknutým maslom a predvareným kondenzovaným mliekom.

Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Карамельный крем, как приготовить

Карамельный крем для торта, рецепт

Tento krém dokonale drží svoj tvar.

Nezáleží na tom, ako sa ho rozhodnete využiť.

Výsledok bude zaručene fantastický!

Zdroj: sovkusom.ru

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes