Existuje veľa receptov na karamelový krém, ale ak ho pripravíte podľa tohto receptu, zistíte, že lepší nenájdete. Je krásne jemný a chuťovo vynikajúci. Karamelový krém s vanilkou a kondenzovaným mliekom je ideálny aj pre klasický medový koláč, ale využijete ho pri mnohých iných tortách, či zákuskoch. Vanilku je najlepšie použiť v struku, ale ak nemáte, dá sa nahradiť esenciou. Kondenzované mlieko by sa malo pred použitím uvariť.
Potrebujeme:
200 ml mlieka
1 PL krupicového cukru
1 ks vanilky
3 PL hladkej múky
350 – 400 g kondenzovaného mlieka (predvareného, alebo hotové karamelové)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g masla
Postup:
1. Prekrojte vanilkový struk na polovicu a vyberte z neho semená. Vložte vanilku do hrnca s mliekom a dajte do chladničky na niekoľko hodín, aby sa mlieko spojilo s vanilkou a voňalo.
2. Vymiešajte studené mlieko, cukor a múku na jemnú hladkú konzistenciu. Dajte na mierny ohrev alebo do vodného kúpeľa. Za stáleho miešania varte, kým hmota nezhustne.
3. Odstavte zo sporáka a mierne ochlaďte. Potom hmotu zmiešajte so zmäknutým maslom a predvareným kondenzovaným mliekom. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
Tento krém dokonale drží svoj tvar. Nezáleží na tom, ako sa ho rozhodnete využiť. Výsledok bude zaručene fantastický!
Zdroj: sovkusom.ru