plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nebesky chutný sušienkový dezert bez pečenia: Luxusná maškrta, ktorú zvládnete za 15 minút!

zloženie:

Do cesta:

  • 500 g maslových sušienok alebo domácich sušienok (domáce sušienky potrebujú viac času na zmäkčenie)
  • mlieko na namočenie sušienok

Na smotanovú náplň:

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 400 g tvaroh vanilkový (ja som dala Pilos)

Na vanilkový krém:

  • 4 dl mlieka
  • 4 žĺtky
  • 100 g cukru
  • 40 g hl. múky
  • 3 lyžičky vanilkového cukru alebo vanilkovej príchute

Na vrch:

  • 200 g várovej alebo mliečnej čokolády
  • 2-3 lyžice oleja na varenie
  • 2 lyžice kakaový prášok

Postup:

Najprv urobíme vanilkový krém. V miske zmiešame múku, cukor a prilejeme mlieko – vymiešame tak, aby v zmesi neboli hrudky. Pridáme aj žĺtky, vanilku a za stáleho miešania z tejto zmesi uvaríme hustý krém – necháme  vychladnúť. Ochutený tvaroh si zmiešame so šľahačkou a túto zmes vmiešame do vanilkového krému. Mali by sme získať jednotnú krémovú hmotu.

Teraz ideme vrstviť. Vypočítame si 5 radov po 4 sušienky a takto ich navrstvíme na dno formy. Na sušienky navrstvíme polovicu krému, prikryjeme sušienkami, druhú polovicu krému, opäť sušienky a nakoniec glazúru. Tú pripravíme jednoducho, len vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a olej, nakoniec primiešame kakao a tekutú zmes nalejeme na vrch dezertu. Ak chcete, aby boli sušienky hneď mäkké, môžete ich namáčať v mlieku. Ak ale necháte dezert odležať, zmäknú aj bez mlieka.

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes