Nebesky chutné bravčové pečené s cibuľkou a bohatou oblohou!

Výborné a pritom také jednoduché. Vyskúšajte bohatý bravčový kastról s cibuľkou, hubami, syrom a vajíčkami. Je to skutočná lahôdka.

Výborné a pritom také jednoduché. Vyskúšajte bohatý bravčový kastról s cibuľkou, hubami, syrom a vajíčkami. Je to skutočná lahôdka.

Potrebujeme:

6-8 plátkov bravčového karé

500 g šampiňónov

2 väčšie cibule

6 vajec

Soľ, biele korenie, červenú sladkú papriku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200-250 ml smotany

200 – 250 g strúhaného syra

Olej

Postup:

Mäso osolíme a opražíme sprudka na rozpálenom oleji, z oboch strán tak, aby sa mäso zatiahlo. Potom aj s výpekom uložíme na plech s vyššími okrami.

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na rovnakej panvici na troche oleja. Pridáme nadrobno nakrájané huby a restujeme, kým huby nezmäknú. Ochutíme soľou a bielym korením.

Hubovú zmes navrstvíme medzi plátky mäsa – aby tvorili akúsi stenu medzi kúskami mäsa. Na tieto časti – steny navrstvíme kyslú smotanu a posypeme syrom. Na každý kúsok mäsa rozbijeme 1 vajce a posypeme paprikou.

Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 190 stupňov pečieme 1 hodinu. Potom zložíme alobal a necháme zapiecť dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blikkruzs