Kokosové kocky sú skutočnou retro maškrtou, ktorej sa nevieme nabažiť.
Klasickú verziu poznáme s bielou čokoládovou polevou, teraz potešíme fanúšikov kávy.
Netradičný recept na klasické koksové kocky z portálu sobors.
Potrebujeme:
3 vajcia
4 PL vody
30 dkg hladkej múky
5 dkg kryštálového cukru
8 dkg strúhaného kokosu
Na polevu:
2 dcl instantnej kávy
2 PL rumu (alebo esencie)
5 dkg tmavej alebo mliečnej čokolády
10 dkg strúhaného kokosu na posypanie
Postup:
Na začiatku oddelíme bielky od žĺtkov.
Mixérom vyšľaháme žĺtky s cukrom do biela.
Potom pridáme vodu.
Nakoniec pridáme kokos, múku a vymiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhú penu.
Potom ich vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Plech vystelieme papierom na pečenie alebo ho vymastíme maslom.
Nalejeme doň zmes a uhladíme.
Plech vložíme do rúry.
Cesto pečieme 20-25 minút pri teplote 160°C.
Pri pečení použijeme test špajľou.
Hotové cesto necháme úplne vychladnúť a potom ho podľa potreby nakrájame na kocky.
Kávu nalejeme do hrnca a pridáme nasekanú čokoládu.
Zohrejeme, kým sa čokoláda neroztopí a vmiešame rum.
Kocky cesta najskôr namáčame zo všetkých strán v poleve a potom ich obalíme v kokose.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!