plny-hrniec_transparent_negativ.png

NEBESKÉ kávovo-kokosové kocky: Takto bude starý obľúbený recept ešte chutnejší!

Kokosové kocky sú skutočnou retro maškrtou, ktorej sa nevieme nabažiť.

Klasickú verziu poznáme s bielou čokoládovou polevou, teraz potešíme fanúšikov kávy.

 

 

Netradičný recept na klasické koksové kocky z portálu sobors.

 

 

Potrebujeme:

3 vajcia

4 PL vody

30 dkg hladkej múky

5 dkg kryštálového cukru

8 dkg strúhaného kokosu

Na polevu:

 

 

2 dcl instantnej kávy

2 PL rumu (alebo esencie)

5 dkg tmavej alebo mliečnej čokolády

10 dkg strúhaného kokosu na posypanie

Postup:

Na začiatku oddelíme bielky od žĺtkov.

Mixérom vyšľaháme žĺtky s cukrom do biela.

 

 

Potom pridáme vodu.

Nakoniec pridáme kokos, múku a vymiešame.

 

 

Z bielkov vyšľaháme tuhú penu.

Potom ich vmiešame do žĺtkovej zmesi.

 

 

Plech vystelieme papierom na pečenie alebo ho vymastíme maslom.

Nalejeme doň zmes a uhladíme.

 

 

Plech vložíme do rúry.

Cesto pečieme 20-25 minút pri teplote 160°C.

Pri pečení použijeme test špajľou.

 

 

Hotové cesto necháme úplne vychladnúť a potom ho podľa potreby nakrájame na kocky.

Kávu nalejeme do hrnca a pridáme nasekanú čokoládu.

 

 

Zohrejeme, kým sa čokoláda neroztopí a vmiešame rum.

Kocky cesta najskôr namáčame zo všetkých strán v poleve a potom ich obalíme v kokose.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes