Naša polievka s kuracím mäsom je výdatná, výživná a božsky chutná.
Polievka je pripravená z množstva zeleniny, mäsa a korenia – zamilujú si ju malí aj veľkí.
Výdatná kuracia polievka podľa jednoduchého receptu z portálu sobors.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
trochu olivového oleja
2 repy
1/2 zeleru
1 ČL mletej papriky
1 papriku
2 l vody
soľ a korenie podľa chuti
1 PL hladkej múky
1 červenú cibuľu
3 mrkvy
1/2 kalerábu
2 strúčiky cesnaku
4 stredne veľké zemiaky
1 paradajku
2 bobkové listy
2 dl kyslej smotany
1/2 zväzku petržlenovej vňate
Postup:
Kuracie mäso očistíme a nakrájame na kocky.
Červenú cibuľu ošúpeme.
Nadrobno nakrájame.
Cesnak ošúpeme a roztlačíme.
Mrkvu, repu, kaleráb, zeler.
Zemiaky ošúpeme.
Mrkvu nakrájame na kolieska.
Ostatnú zeleninu nakrájame na kocky.
Paradajku a papriku umyjeme.
Nakrájame na polovicu.
V hrnci zohrejeme trochu oleja a pridáme cibuľu.
Cibuľu smažíme pár minút do mäkka.
Potom pridáme kuracie prsia.
Dochutíme soľou a korením a smažíme do biela.
Potom pridáme cviklu, kaleráb, zeler, cesnak.
Dusíme ďalších 5 minút.
Zmes posypeme paprikou a dôkladne premiešame.
Zalejeme decilitrom vody.
Miešame, kým sa paprika nerozpustí.
Potom nalejeme zvyšok vody, pridáme zemiaky, papriku, paradajku a bobkový list.
Počkáme, kým zovrie, potom polievku ochutnáme.
Podľa potreby dochutíme soľou.
Znížime teplotu na minimum.
Prekryjeme pokrievkou.
Varíme 30 minút, kým všetko nezmäkne.
Smotanu zmiešame s múkou, kým nezmiznú hrudky, potom pridáme naberačku polievky.
Zamiešame.
Zmes pomaly scedíme do polievky a opäť povaríme do bodu varu.
Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Premiešame a vypneme oheň.
Dobrú chuť!