plny-hrniec_transparent_negativ.png

NEAPOLSKÉ zemiaky: Nerobte ťažké šaláty s majonézou, toto je NAJLEPŠIA príloha zo zemiakov!

Na obed som vyskúšala pripraviť tento teplý zemiakový šalát a výsledok je naozaj vynikajúci.

 

 

Zemiaky sú krásne chrumkavé a jemné, voňajú po masle a cesnaku a chutia naozaj vynikajúco.

Odporúčam vám tento skvelý recept na netradičnú prílohu, ktorú poznáme ako Neapolský zemiakový šalát.

My ich robíme aj na večeru, ako samostatné jedlo.

 

 

Recept sme našli na kanáli Erstaunliche Rezepte.

Potrebujeme:

1 kg malých zemiakov

1 cibuľa

1 mrkva

1 paprika

Niekoľko malých paradajok

Cesnak (7 strúčikov)

Petržlenová vňať

Parmezán

Maslo

Slnečnicový olej (na vyprážanie)

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke.

 

 

Keď sú mäkkä (nie rozvarené), scedíme ich.

Cibuľu si nakrájame nadrobno.

Na panvici zahrejme olej a cibuľu osmažíme.

 

 

Papariku nakrájame nadrobno.

Pridáme k nakrájanej cibuli a necháme restovať.

Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno.

 

 

Na samostatnej panvici zahrejeme maslo.

Pridáme cesnak a krátko restujeme.

Mrkvu očistíme a nastrúhame, pridáme na panvicu k cesnaku.

Ochutíme soľou.

 

 

Vychladnuté zemiaky prekrojíme na polovicu a pridáme na panvicu k cesnaku a mrkve.

Zľahka premiešame a dochutíme korením. Necháme všetko spolu restovať.

Medzitým si dokončíme zmes na druhej panvici.

 

 

Nakrájame si rajčiny a pridáme na panvicu k cibuli a paprike.

Ochutíme soľou a korením.

Keď sú zemiaky orestované dozlatista, posypeme ich parmezánom nastrúhaným najemno.

 

 

Posypeme aj nakrájanou vňaťou a môžeme zložiť z plameňa.

Zemiaky podávame s restovanou zeleninou.

Prajeme vám dobrú chuť :-)

Video návod nájdete TU.

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes