Či už pre nedostatok peňazí alebo pre zelené svedomie…
Toto 15-minútové jedlo nestojí takmer nič, lahodne chrumká a chutí neodolateľne.
Zdravý a rýchly recept na bezmäsitý rezeň z portálu spiegel.
Potrebujeme:
150 g jemných ovsených vločiek
30 g pšeničnej múky, prípadne 1 vajce
150 ml zeleninového vývaru
50 g strúhanky alebo kukuričných lupienkov
2 ČL horčice
veľkú štipku soli
mleté čierne korenie
mletú papriku
cesnakový prášok
cibuľový prášok
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Do misky pridáme ovsené vločky.
Pridáme múku a horčicu.
Do zmesi nasypeme všetko korenie.
Zalejeme zeleninovým vývarom.
Teraz dôkladne premiešame.
Zmes necháme 10 minút lúhovať.
Ak sa vám zdá príliš tekutá, pridajte ešte trochu múky alebo ovsených vločiek na zahustenie.
Mokrými rukami vytvarujeme štyri guľky rovnakej veľkosti.
Guľky naukladáme na tanier so strúhankou alebo nadrobenými kukuričnými lupienkami.
Obalíme a vytvarujeme placky o hrúbke maximálne 1,5 cm.
Rezne potom vložíme priamo do horúcej panvice.
Vyprážame vo veľkom množstve oleja asi 2-4 minúty z každej strany.
Rezne vysmážame na strednej teplote.
Je dôležité, aby sa obal nepripiekol skôr ako sa vnútro prepečie.
Prajeme vám dobrú chuť!