plny-hrniec_transparent_negativ.png

HUBY na zimu bez varenia nálevu: Keby som to poznala skôr, spravila by som oveľa viac pohárov!

Žiaden nálev, koreniny a ani voda.

Žiaden nálev, koreniny a ani voda.

Naučte sa tento skvelý nápad, ako uchovať huby doslova na celé roky.

Chutia takmer ako čerstvé, podľa mňa je to ten najlepší spôsob.

 

 

Videla som to kedysi dávno u známych na Orave, robil to dlhoročný hubár a odporučil mi to.

Až skoro tri roky dozadu som sa odhodlala vyskúšať to a neľutujem

Je to naozaj najlepší spôsob!

 

 

Potrebujeme:

Huby

druh húb je voliteľný – ja som takto zavárala hlavne dubáky a jedle bedle.

Postup:

 

 

Huby použijeme len tie zdravé.

Dáme ich na sitko a prepláchneme.

Necháme odkvapkať.

 

 

Väčšie kúsky môžete predtým aj nakrájať na drobnejšie.

Menšie huby som použila celé, bez krájania.

 

 

Pripravíme si čisté poháre na zaváranie.

Huby teraz natlačíme do čistého pohára na zaváranie.

Vrstvíme tak, aby sa ich dnu zmestilo čo najviac.

Ale zároveň dávame pozor, aby z nich nebola kaša.

 

 

Takto natlačané poháre už len zavrieme.

Nič nepridávame, ničím nezalievame.

Teraz dáme sterilizovať ako klasické zaváraniny.

Sterilizujeme 90 minút.

Potom necháme do druhého dňa odležať.

 

 

Na druhý deň (o 24 hodín) sterilizujeme opäť.

Tentokrát sterilizujeme 60 minút.

Huby zmenšia svoj objem.

 

 

Budú siahať asi len do 3/4 pohára možno aj menej.

Skladujeme ako klasické zaváraniny – takto mi huby vydržali 3 roky.

Ľubica T.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes