Naučte sa výborné cestíčko z majonézy a zemiakov: Prvýkrát som ochutnala v reštaurácií a hneď som si aj vypýtala recept!

Cestíčko je fantasticky chrumkavé, jemné a lahodné Mäsko je šťavnaté a vďaka majonéze aj omnoho chutnejšie. Vypýtala som si recept a musím hneď upozorniť, že prísady sú len od oka, ale určite sa vám podarí.

Človek by neveril, koľko toho urobí obyčajné cestíčko na obaľovanie. Osobne som vždy preferovala klasiku z trojobalu, ale deti ma nahovorili na túto variantu v reštaurácii – kuracie rezne v cestíčku z majonézy a zemiakov. Ochutnala som a môžeme povedať, že lepšie rezne som nejedla. Cestíčko je fantasticky chrumkavé, jemné a lahodné Mäsko je šťavnaté a vďaka majonéze aj omnoho chutnejšie. Vypýtala som si recept a musím hneď upozorniť, že prísady sú len od oka, ale určite sa vám podarí.

Potrebujeme:

500 g kuracieho mäsa

4 zemiaky

1 vajce

Majonézu – 1, 2 lyžice

2 lyžice hladkej múky

...

Soľ a korenie

Zvlášť:

Múku na obaľovanie

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na tenšie plátky – rezníky. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a necháme chvíľku odležať, potom scedíme prebytočnú šťavu.

Mäso osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V samostatnej miske zmeišame vajce, múku, majonézu a dochutíme soľou a korením. Túto zmes primiešame k zemiakom a potom v cestíčku obaľujeme tak, aby sa na mäsku udržalo čo naviac cestíčka – je dobré pritlačiť cestíčko k mäso rukami, bude lepšie držať.

Vyprážame v rozpálenom oleji, na každej strane 3-4 minúty.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)