plny-hrniec_transparent_negativ.png

Naučte sa tieto fantastické palacinky z jogurtu a smotany, iné už robiť nebudete: Recept si pýtala dokonca aj svokra!

Tak som dnes palacinky vyskúšala a bolí úplne perfektne, mäkké, jemné a krásne nadýchané!

Tak som dnes palacinky vyskúšala a bolí úplne perfektne, mäkké, jemné a krásne nadýchané!

Potrebujeme:

150 ml smotany na šľahanie
100 ml bieleho jogurtu
200 ml minerálnej vody perlivej
190 g hladkej múky
3 vajcia
2 polievkové lyžice polohrubej múky
štipku soli
trochu oleja

Postup:

Smotanu, jogurt, vajcia, minerálku, soľ rozšľaháme ručným šľahačom a postupne zašľaháme múky. Na panvicu dáme pár kvapiek oleja a do rozpáleného nalejeme naberačkou trochu cesta. Rozleje po celej panvici a z oboch dvoch strán usmažíme dočervena. Ešte teplé potrieme lekvárom a stočíme. Na tanieri podľa svojej chuti pocukrujeme.

Palacinky som smažila skoro na suchej panvici.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes