Tak som dnes palacinky vyskúšala a bolí úplne perfektne, mäkké, jemné a krásne nadýchané!
Potrebujeme:
150 ml smotany na šľahanie
100 ml bieleho jogurtu
200 ml minerálnej vody perlivej
190 g hladkej múky
3 vajcia
2 polievkové lyžice polohrubej múky
štipku soli
trochu oleja
Postup:
Smotanu, jogurt, vajcia, minerálku, soľ rozšľaháme ručným šľahačom a postupne zašľaháme múky. Na panvicu dáme pár kvapiek oleja a do rozpáleného nalejeme naberačkou trochu cesta. Rozleje po celej panvici a z oboch dvoch strán usmažíme dočervena. Ešte teplé potrieme lekvárom a stočíme. Na tanieri podľa svojej chuti pocukrujeme.
Palacinky som smažila skoro na suchej panvici.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk