Naučte sa správne mraziť huby: Vďaka tomuto postupu si dlhšie zachovajú skvelú chuť!

Jedným zo spôsobov, ako si odložiť huby na zimu, je ich mrazenie. 

Viete však, ako správne zmraziť huby, aby si čo najdlhšie zachovali svoju skvelú chuť?

Poradíme vám postup, vďaka ktorému si budete môcť vychutnávať skvelé huby aj v zime.

 

 

Ako správne mraziť huby sa dozviete vďaka portálu haps.

Teraz je ten správny čas nájsť odpoveď na túto otázku.

Hubárska sezóna sa totiž už začala a preplnené košíky húb znamenajú, že ich treba spracovať tak, aby čo najdlhšie vydržali. 

Máme osvedčený spôsob, ako udržať ich vôňu a chuť ešte dlhšie.

 

 

September je ideálny čas na hubárčenie.

Aby ste si chute jesene uchovali dlhšie, oplatí sa huby zamraziť.

Ak ste to ešte nerobili, poradíme vám, ako na to.

Ako zmraziť huby na zimu

 

 

Vďaka tejto metóde si zachovajú tú správnu arómu, aj chuť.

Mrazenie húb je dokonalým riešením, ako ich skladovať a konzumovať kedykoľvek počas roka.

Budú sa vám hodiť ako prísada do domácich paštét, omáčok, či polievok.

 

 

Kým ich však začneme baliť do vrecúšok a umiestňovať do mrazničky, oplatí sa naučiť pár dôležitých krokov.

Aby si lesné huby zachovali svoju chuť dlhšie, mali by sa pred zmrazením obvariť.

 

 

Vďaka tejto metóde budú chutné až do budúcej sezóny.

Za týmto účelom očistite huby, skontrolujte, či nie sú červivé a dôkladne ich umyte pod tečúcou vodou, čím ich zbavíte najmenších častíc piesku.

Do hrnca vložíme umyté huby a zalejeme vodou.

Potom ich mierne osolíme a privedieme do varu.

 

 

Keď sa na vrchu objaví pena, zbierame ju lyžičkou a vylejeme do umývadla.

Huby povaríme asi 10 minút.

Po uplynutí tejto doby ich vyberieme z vody a osušíme.

 

 

Keď vychladnú, položíme ich na drevenú dosku a vložíme do mrazničky.

Necháme vychladiť asi 30 minút.

Potom huby vložíme do plastových vrecúšok a upevníme ich špeciálnou sponou.

Mraziť celé huby alebo kúsky?

 

 

Teraz, keď už vieme, ako huby zmraziť, aby si zachovali svoju chuť a vôňu, je potrebné zvážiť ešte jednu vec.

Totiž, máme ich zmraziť celé, alebo je lepšie huby nakrájať?

Veľa závisí od nás, no pamätajte, že keď ich rozdelíte na časti, máte možnosť skontrolovať, či nie sú na boku klobúka červivé.

 

 

Stáva sa, že noha huby je zdravá, ale zvyšok je červivý.

Ak chcete zmraziť huby celé, najlepšie budú mladé huby menšej veľkosti.

Vzhľadom na ich krátke vegetačné obdobie je najmenej pravdepodobné, že ich zožerú červy.

Veľa šťastia!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie