plny-hrniec_transparent_negativ.png

Naučte sa lyžičkové cesto na roládu a k inému receptu sa už nevrátite: 3 prísady, minútová príprava a aj na zákusky je to absolútna jednotka!

Úplne najjednoduchšie cesto na roládu. Cesto na lyžice, vždy sa vydarí a chutí absolútne dokonale

Úplne najjednoduchšie cesto na roládu. Cesto na lyžice, vždy sa vydarí a chutí absolútne dokonale.

Potrebujeme:

5 vajec
5 lyžíc polohrubej muky
5 lyžíc kryštálového cukru

Ďalej: štipka soli, džem

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, po lyžiciach pridáme do snehu cukor a keď sa rozpustí a sneh je tuhý, prestaneme šľahať.
Do snehu pridáme žĺtky, zľahka prešľaháme a potom pomocou cukrárskeho jazyka ručne vmiešame múku.

Plech na pečenie si vystelieme papierom, nalejeme naň cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Upečené cesto necháme asi 5 minút postáť a stočíme spolu s papierom. Necháme zatočenú vychladnúť (položíme ju tak, aby bol spoj na spodku rolády). Vychladnutú roládu roztočíme, papier zložíme natrieme a opäť stočíme. Podávame nakrájané na plátky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Miška T.

foto: reprofoto kiloretete.ro

Najlepšie recepty na dnes