plny-hrniec_transparent_negativ.png

Naučila ma ich babka z dediny: KAPUSTOVÉ rezne. Nikto neuhádol, že nemajú mäso!

Tieto sedliacke rezne ma naučila ešte moja babička a robím ich vždy, keď nemáme chuť na mäso.

 

 

Tieto rezne sú oveľa ľahšie a môžete ich pripraviť so zeleninou, ktorú práve máte doma.

Najviac nám chutia s mladou kapustou, ale pokojne ich môžete urobiť aj s cuketou, tekvicou alebo inou zeleninou.

 

 

Potrebujeme:

½ šálky ovsených vločiek

2 vajcia

350g kapusty

6 PL polohrubej múky (alebo aj špaldovej)

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

1 vetvička kôpru alebo petržlenovej vňate

korenie na fašírky

soľ podľa chuti

korenie podľa chuti

Poznámka:

Rezne môžete pripraviť aj s cuketou alebo inou zeleninou

Postup:

 

 

Ovsené vločky zalejte vriacou vodou.

Prikryte a nechajte odstáť 15 minút, aby zmäkli.

 

 

Do jednej nádoby.nakrájajte na čo najtenšie pásiky kapustu.

Pridajte aj cibuľu.

Nakoniec aj nadrobno a kôpor alebo petržlen.

 

 

K zelenine primiešajte múku.

Pridáme vajcia, korenie a soľ.

 

 

Nakoniec vmiešame aj ovsené vločky (bez vody).

Primiešame pretlačený strúčik cesnaku.

Vymiešajte jednotné cesto.

Ak je veľmi tuhé, nebojte sa pridať trochu mlieka.

 

 

Olej si ohrejte na panvici.

Robte placky obvyklým spôsobom (alebo fašírky).

Pečte do zlatista z oboch strán.

 

 

Ja najskôr pečiem prikryté pod pokrievkou a potom dopečiem odokryté.

Podávajte horúce preliate kyslou smotanou s cesnakom, alebo bylinkami.

 

 

Chutia ešte lepšie ako mäsové fašírky, na prvé zahryznutie tak dokonca aj chutia.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes