plny-hrniec_transparent_negativ.png

BERIEM zeler, Karičku a 1 strúčik cesnaku: Škoda, že som tento recept nepoznala skôr – LACNÁ a výborná nátierka pre celú rodinu!

Dnes vám prinášame vynikajúci recept na rýchlu a mimoriadne chutnú domácu nátierku, na ktorú potrebujete len pár prísad.

Dnes vám prinášame vynikajúci recept na rýchlu a mimoriadne chutnú domácu nátierku, na ktorú potrebujete len pár prísad.

 

 

Jej základom je bežná koreňová zelenina zeler, ktorá nechýba hádam v žiadnej domácnosti a môj obľúbený tavený syr v črievku Karička.

Stačia tieto dve prísady, 1 strúčik cesnaku, cibuľka a máte fantastickú večeru doslova za 5 minút.

 

Potrebujeme:

1/4 zeleru (ak máte menší koreň, použite pokojne aj 1/2)

1 strúčik cesnaku

Syr Karička v črievku

Soľ a korenie podľa chuti

Malú cibuľku

Olej

Na podávanie: 

 

 

Zelená cibulka

petržlenová vňať

Postup:

Koreň zeleru očistíme.

Nastrúhame na strednom strúhadle.

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.

 

 

Na panvici si na oleji orestujeme cibuľu.

 

 

Následne pridáme zeler a dusíme približne 5-7 minút, tak, aby zelenina zmäkla.

 

 

 

 

Ochutíme soľou a korením, nakoniec pridáme aj pretlačený strúčik cesnaku.

Zložíme z plameňa a vmiešame syr Karička.

 

 

Teraz stačí už len rozmiešať.

Nátierku orzdobíme zelenou cibuľkou a podávame s čerstvým pečivom.

 

 

Chuť prekvapí aj náročných, je vynikajúca.

Dokonca, nikto neveril, že je v nej zeler.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes