Vynikajúci recept na domácu nátierku zo zeleru a syra Karička: 5 minút prípravy a miluje ju celá rodina!

Dnes vám prinášame vynikajúci recept na rýchlu a mimoriadne chutnú domácu nátierku, na ktorú potrebujete len pár prísad.

Dnes vám prinášame vynikajúci recept na rýchlu a mimoriadne chutnú domácu nátierku, na ktorú potrebujete len pár prísad.

Jej základom je bežná koreňová zelenina zeler, ktorá nechýba hádam v žiadnej domácnosti a môj obľúbený tavený syr v črievku Karička. Stačia tieto dve prísady, 1 strúčik cesnaku, cibuľka a máte fantastickú večeru doslova za 5 minút.

Potrebujeme:

1/4 zeleru (ak máte menší koreň, použite pokojne aj 1/2)

1 strúčik cesnaku

Syr Karička v črievku

Soľ a korenie podľa chuti

Malú cibuľku

Olej

Postup:

Koreň zeleru očistíme a nastrúhame na strednom strúhadle. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.

Na panvici si na oleji orestujeme cibuľu.

Následne pridáme zeler a dusíme približne 5-7 minút, tak, aby zelenina zmäkla.

Ochutíme soľou a korením, nakoniec pridáme aj pretlačený strúčik cesnaku.

Zložíme z plameňa a vmiešame syr Karička.

Teraz stačí už len rozmiešať.

Nátierku orzdobíme zelenou cibuľkou a podávame s čerstvým pečivom.

Chuť prekvapí aj náročných, je vynikajúca. Dokonca, nikto neveril, že je v nej zeler.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn