Vynikajúci recept na domácu nátierku zo zeleru a syra Karička: 5 minút prípravy a miluje ju celá rodina!

Dnes vám prinášame vynikajúci recept na rýchlu a mimoriadne chutnú domácu nátierku, na ktorú potrebujete len pár prísad.

 

 

Jej základom je bežná koreňová zelenina zeler, ktorá nechýba hádam v žiadnej domácnosti a môj obľúbený tavený syr v črievku.

Stačia tieto dve prísady, 1 strúčik cesnaku, cibuľka a máte fantastickú večeru doslova za 5 minút.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Potrebujeme:

1/4 zeleru (ak máte menší koreň, použite pokojne aj 1/2)

1 strúčik cesnaku

Syr v črievku

Soľ

Korenie podľa chuti

Malú cibuľku

Olej

Postup:

 

Koreň zeleru očistíme a nastrúhame na strednom strúhadle.

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.

 

 

Na panvici si na oleji orestujeme cibuľu.

 

 

Následne pridáme zeler a dusíme približne 5-7 minút.

Dôležité je, aby zelenina zmäkla.

 

 

 

Ochutíme soľou a korením, nakoniec pridáme aj pretlačený strúčik cesnaku.

Zložíme z plameňa a vmiešame syr.

 

 

Teraz stačí už len rozmiešať.

Nátierku orzdobíme zelenou cibuľkou a podávame s čerstvým pečivom.

 

Chuť prekvapí aj náročných, je vynikajúca.

Dokonca, nikto neveril, že je v nej zeler.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár