plny-hrniec_transparent_negativ.png

Našla som perfektný recept na koláče, ktoré sa pečú len 5 minút: Extrémne jemné cesto z kefíru a výborná chuť!

Skvelý recept na plnené koláče, ktoré pripravíte na panvici. Môžete skúsiť sladkú aj slanú náplň.

Potrebujeme:

  • Pšeničná múka hladká – 900 g
  • Kefír – 500 ml
  • Vajcia – 2 ks.
  • Cukor – 2 polievkové lyžice
  • Suché droždie – 9 g
  • Soľ – 1 lyžička
  • 100 g masla

Náplne:

  • Zemiaková kaša 
  • Kapusta biela
  • Čierne korenie (mleté) podľa chuti
  • Slnečnicový olej 
  • Cibuľa – 1 ks.
  • Masť, alebo maslo

Postup:

Rozpustite maslo a premiešajte s kefírom, vajcami, cukrom a soľou. Zmes by mala byť pri izbovej teplote alebo mierne teplejšia. Akonáhle je zmes pripravená, pridajte kvasnice a nechajte odstáť 10 minút.

Postupne pridávajte preosiatu múku a vymiešajte do veľmi jemného, ​​elastického cesta (múku pridajte podľa potreby, ak máte väčšie vajcia, budete jej potrebovať viac). Cesto vyformujte do guľôčky a namažte olejom, potom vložte do misky a prikryte miskou s väčším priemerom. Nechajte odležať pri izbovej teplote počas 40 minút.

Pripravte náplň. Do jednej várky môžete dať zemiakovú kašu s orestovanou cibuľkou a maslom, do druhe dusenú kapustu.

Potom cesto rozdeľte na porcie, rozvaľkajte, pridajte náplň, zaviňte a opäť trochu rozvaľkajte, mali by ste získať tvar loďky.

Vyprážajte koláče na panvici s trochou oleja z oboch strán dozlatista. 

Koláče sú upečené za chvíľku, ak máte chuť, pokojne môžete vyskúšať aj sladkú náplň – napríklad lekvár, tvaroh…

Koláče sú upečené naozaj rýchlo a chutia vynikajúco. :-)

Najlepšie recepty na dnes