Naše staré mamy piekli tento chlieb na dedine: Starý recept na domáci chlieb upečený za 2 hodiny!

Upečte si doma chrumkavý chlieb podľa starého talianskeho receptu.

Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok vás príjemne prekvapí.

 

 

Jednoduchý recept na neskutočne chutný domáci chlieb z youtube kanála Schnell Lecker Schön.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g pšeničnej múky

4 g sušeného droždia (môžete nahradiť čerstvým)

400 g vody

7 g soli

Postup:

Do misky pridáme múku.

V strede urobíme jamku.

 

 

Do stredu pridáme droždie.

Nalejeme teplú vodu a dobre premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme soľ a zamiešame.

Cesto prekryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.

 

 

Ruku si namočíme vo vode a nakysnuté cesto jednoducho otočíme 4-6 krát (viď video).

Misku s cestom prekryjeme fóliou a necháme kysnúť hodinu na teplom mieste.

 

 

Zapekaciu misu posypeme múkou.

Stôl posypeme múkou a položíme cesto.

 

 

Z cesta vytvarujeme chlieb a prištipneme okraje.

Posypeme múkou a vložíme do sklenenej formy.

 

 

Chlieb prekryjeme utierkou.

Necháme 15 minút kysnúť na teplom mieste.

Potom chlieb môžeme poprášiť múkou a nožom spravíme zárez.

 

 

Chlieb pečieme v predhriatej rúre 25 minút pri teplote 220°C.

Po 25-ich minútach znížime teplotu na 200°C.

Pečieme ďalších 15 minút.

 

 

Chlieb necháme úplne vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash