Zemplínske tvarohové fánky – najlepší recept: Fašiangy si bez nich nevieme predstaviť, pečú sa na dvoch panviciach naraz!

Potrebujeme:

450 g hladkej múky

1 KL sódy bikarbóny

trochu soli

3 vajcia

250 g jemného tvarohu (ja som dala 275 g tvarohu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g masla alebo palmarinu

1 PL rumu

Postup:

Všetko dobre vymiesime – miesenie trvá trochu dlhšie, pretože cesto je hustejšie. Na 1 hodinku ho dáme odpočinúť do chladničky. Potom cesto na pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku menej ako 0,5 cm a vykrojíme tvary, aké chcete mať. Vyprážame v horúcom oleji z oboch strán – z tejto dávky vyjde asi 25 ks. Fánky obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre.