plny-hrniec_transparent_negativ.png

Torta lenivý NAPOLEON bez pečenia: Najjednoduchší a najrýchlejší recept!

Vynikajúca rýchla nepečená torta Napoleon, ktorú viete pripraviť už dnes ku kávičke. Je z maslového krému a krehkých sušienok a jej príprava je o to jednoduchšia, že nemusíte ani len zapínať rúru. Neváhaje a vyskúšajte tento skvelý dezert z youtube.

Potrebujeme:

800 gramov maslových sušienok

1 liter mlieka

4 vajcia

150 gramov masla

1/2 pohára cukru

6 polievkových lyžíc hladkej múky

Vanilkový cukor podľa chuti

Postup:

Vo väčšej mise si zmiešame suché suroviny. Najprv vymiešame múku s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Následne pridáme vajíčka a všetko dôkladne vymiešame do jednoliatej hmoty.

Z pripraveného mlieka trošku odlejeme do misy a vmiešame do masy. Najvhodnejšie je použiť plnotučné mlieko.

Do hrnca vlejeme zvyšok mlieka a dáme na plameň.

Pridáme vymiešanú zmes z múky, cukru a vajec a na miernom plameni neustále miešame až do zhustnutia.

Mali by sme vytvoriť krém, ktorý má konzistenciu redšieho pudingu.

Krém odstavíme zo sporáka a necháme chvíľku vychladnúť, aby nebol horúci. Do ešte teplého krému vmiešame maslo nakrájané na menšie kúsky a miešame, pokiaľ sa nám maslo v kréme úplne nerozpustí.

Pripravíme si misu alebo formu, v ktorej budeme tortu pripravovať. Dno potrieme tenkou vrstvou pripraveného krému, na ktorú následne naukladáme sušienky.

Následne ich potrieme krémom a tento postup opakujeme, až pokiaľ nemáme 5 až vrstiev sušienok. Zopár sušienok si necháme a rozmrvíme ich na drobno.

Po poslednom navrstvení sušienok si tortu potrieme poslednou vrstvou krému, ktorý následne posypeme rozmrenými sušienkami. Tortu necháme schladiť a po stuhnutí krájame a podávame.

Ak chcete dosiahnúť ešte lepší výsledok, použite krehké sušienky z lístkového cesta, ktoré sú na prírpavu tejto torty najideálnejšie a torta bude vďaka nim ešte krehkejšia a chutnejšia.

 

Najlepšie recepty na dnes