zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Malý zázrak z jablka, repy a mrkvy: Detoxikuje pečeň a obličky, lieči štítnu žľazu a posilňuje imunitu!

Jablková šťava, repa a mrkva – tento recept navrhol slávny čínsky odborník na výživu Cheng Lee na celkové uzdravenie tela.

Pri navrhovaní tohto receptu vychádzal z predpokladu, že zložky liečiva sú dostupné pre každého.

Repa, mrkva a jablko obsahujú všetky potrebné prvky, preto je ich šťava hotovým malým zázrakom.

Je najlepšie nechať šťavu chvíľu po odšťavení odstáť, aby sa uvoľnili všetky potrebné živiny.

Liečivé účinky

– detoxikuje pečeň a obličky

– prevencia rakoviny

– posilňuje imunitný systém

– omladzuje pokožku

– lieči štítnu žľazu

– pomáha schudnúť

Ako vidíte, je to všetko veľmi jednoduché!

Upozornenie: Tento nápoj by nemali konzumovať ľudia s cukrovkou, hnačkou, urolitiázou a žalúdočnými ťažkosťami.

Jablká

Podľa čínskej medicíny jablká pomáhajú posilňovať srdce, uhasiť smäd, zvlhčiť pľúca, zmierniť podráždenie sliznice a zvýšiť pomer telesných tekutín.

Jablčný ocot môže dokonca zabrániť tvorbe obličkových kameňov.

Štúdie ukazujú, že denná konzumácia jabĺk (najmenej jedno denne) môže znížiť vývoj kožných ochorení.

Podľa brazílskej štúdie, konzumácia jablka pred jedlom pomohla ženám schudnúť až o 33% viac, v porovnaní so ženami, ktoré jablko nejedli. Jablko obsahuje iba 50-80 kalórií a nemá obsah tuku ani sodíka.

 

 

Jablká sú bohatým zdrojom vitamínov C, A a flavonoidov, a tiež obsahujú menšie množstvo fosforu, železa a vápnika.

Jablká sú veľmi dobrým zdrojom draslíka, ktorý podporuje zdravé srdce.

Červená repa

Červená repa obsahuje betacyanín, látku, ktorá pomáha odstraňovať toxíny z tela a predchádzať vzniku rakoviny.

Pomáha liečiť ochorenie žlčníka, znižuje hladinu cholesterolu a lieči dnu.

Zabraňuje tvorbe krvných zrazenín a ukladaniu cholesterolu na krvné cievy.

Červená repa je bohatá na vitamíny ako B1, B2, C a kyselinu listovú, čo je pre telo mimoriadne prospešné.

Zvýšený obsah draslíka v červenej repe pomáha posilňovať srdcový sval.

 

 

Obsahuje jód, ktorý je známy svojimi priaznivými účinkami na štítnu žľazu. Sú v nej tiež obsiahnuté aminokyseliny, nevyhnutné pre vývoj a údržbu svalového tkaniva.

Šťava z červenej repy je tiež známa tým, že znižuje krvný tlak a tak zabraňuje srdcovým infarktom a kardiovaskulárnym chorobám.

Mrkva

Vo všeobecnosti je známe, že mrkva má pozitívne účinky na zrak.

Je bohatá na beta-karotén, zlúčeninu, ktorá sa pri konzumácii prirodzene mení na vitamín.

Čím oranžovejšia je mrkva, tým je bohatšia na beta-karotén.

Na úrovni sietnice sa z vitamínu A stáva rodopsín, fialový pigment, ktorý nám pomáha vidieť v noci.

Okrem toho beta-karotén chráni pred makulárnou degeneráciou (stav, ktorý zahŕňa celý rad ochorení oftalmologickej povahy) a katarakta.

Štúdie ukazujú, že mrkva znižuje riziko rakoviny pľúc, prsníka a hrubého čreva až o jednu tretinu v dôsledku obsahu falcarinolu,

 

Mrkva znižuje hladinu zlého cholesterolu, ktorý spôsobuje aterosklerózu a vlákna, ktoré obsahuje, uvoľňujú krvný tok z nadbytočných lipidov.

Mrkva tiež obsahuje draslík, ktorý pomáha vyrovnať hladinu sodíka spojenú s hypertenziou a udržiava krvný tlak pod kontrolou.

Mrkva pôsobí proti vráskam a je bohatá na antioxidanty, ktoré chránia kožné bunky a bojujú proti voľným radikálom. Je ideálna pre zdravú pokožku.

Pomáha tiež detoxikovať pečeň, lieči akné a bráni dehydratácii.

Zdroj: youtube

Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie