1 surová cvikla, 2 mrkvy, 1 jablko: Recept od špičkového diétológa detoxikuje pečeň, ničí choroby a na chudnutie je lepší ako tabletky!

450

Tento recept od čínskeho špecialistu na výživu je pripravený z bežne dostupných surovín a potrebujete naň len 3 zložky. Ako sa píše v recepte na stránke smakdnia.pl, tento nápoj výborne detoxikuje pečeň a obličky, posilňuje imunitný systém, omladzuje pokožku a v neposlednom rade pomáha aj pri chudnutí. 

Postup:

1 cviklu

2 mrkvy

1 jablko

Postup:

Odšťavte alebo rozmixujte všetky 3 zložky a nápoj nechajte odstáť hodinu, aby sa uvoľnili všetky dôležité živiny. Potom vypite. Pite každý deň namiesto jedného jedla, najlepšie namiesto večere.

Tento nápoj je ideálny aj pre ľudí, ktorí dodržiavajú prerušovaný pôst. Posledné štúdie preukázali enormný prínos pre zdravie prerušovaného pôstu, pretože počas prestávok v jedle, keď prestaneme telu dodávať glukózu, siahne po tukových rezervách.

Výhody červenej repy

Betacyanin – látka obsiahnutá v červenej repe pomáha vyplavovať z tela toxíny, pomáha liečiť choroby žlčníka, dny a znižuje hladinu cholesterolu. Cvikla je bohatá na vitamíny B1, B2, C a kyselinu listovú, ktorá je pre organizmus mimoriadne prospešná. Obsahuje aminokyseliny potrebné pre vývoj a údržbu svalového tkaniva. Obsahuje tiež jód, o ktorom je známe, že dokáže zázraky so štítnou žľazou. Šťava z červenej repy navyše znižuje krvný tlak a predchádza tak infarktu a srdcovo-cievnym chorobám.

Výhody mrkvy

Mrkva zlepšuje zrak, je bohatá na beta-karotén, ktorý sa pri konzumácii premieňa na vitamín A. V sietnici sa vitamín A mení na rhodopsín – pigment, ktorý pomáha lepšie vidieť v tme. Okrem toho beta-karotén chráni pred makulárnou degeneráciou (stav zahŕňajúci rôzne očné choroby) a rozvojom katarakty. Mrkva je bohatá na antioxidanty, ktoré chránia bunky pokožky a bojujú proti voľným radikálom. Pomáha tiež pri detoxikácii pečene, liečbe akné a prevencii dehydratácie. 

Výhody jabĺk

Jablká pomáhajú posilniť srdce a uhasiť smäd. Jablčný ocot môže zabrániť tvorbe obličkových kameňov. Štúdie dokázali, že konzumácia jedného jablka denne môže znížiť výskyt kožných ochorení. Podľa brazílskych vedcov, jedno jablko pred jedlom pomáha ženám schudnúť o 33% rýchlejšie, ako keby ho nejedli. Obsahuje iba 50 – 80 kalórií, pretože je bez tukov a bez sodíka. Tieto plody sú skvelým zdrojom vitamínov C, A a flavonoidov a tiež draslíka na podporu zdravia srdca.

Upozornenie: Tento nápoj sa neodporúča osobám s cukrovkou, hnačkami, obličkovými kameňmi a žalúdočnými problémami. 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár