plny-hrniec_transparent_negativ.png

Naplnil som nádobu ryžou a krkovičkou: Perfektný obed alebo večera!

Predstavujeme vám dva zaujímavé recepty na zapekané bravčové mäso v pohári.

Odkedy som vyskúšal tento praktický spôsob pečenia, inak už mäso so zeleninou a ryžou nepripravujem.

 

 

Vynikajúci recept na krkovičku s ryžou v pohári z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes.

Potrebujeme:

250 g ryže

250 g mrkvy

200 g cibule

600 ml sladkej smotany na varenie

1,2 kg bravčovej krkovičky

10 g soli

5 g mletého čierneho korenia

3 g bazalky

5 g mletej papriky

20 ml olivového oleja

200 g slaniny

Postup:

Na dno veľkého zaváraninového pohára dáme nakrájanú cibuľu.

Potom vložíme na tenké plátky nakrájanú mrkvu.

 

 

Ďalej pridáme ryžu a smotanu.

Krkovičku nakrájame na kocky a vložíme ju do misy.

 

 

Pridáme mletú papriku, bazalku, čierne korenie, soľ a olej.

Všetko spolu dôkladne premiešame lyžicou.

 

 

Na špajľu na striedačku ponapichujeme mäso a slaninu.

Poukladáme vedľa seba do pohára.

 

 

Pohár prekryjeme alobalom, vložíme do rúry.

Pečieme 50 minút pri teplote 180°C.

 

 

Môžeme servírovať.

Bonus

Potrebujeme:

1 mrkvu

1 červenú papriku

500 g zemiakov

2 cibule

500 g bravčového mäsa

200 g kyslej smotany

50 g horčice

5 g soli

5 g mletého čierneho korenia

Postup:

Do misky na väčšie kocky nakrájame mrkvu a papriku.

Pridáme na kocky nakrájaný zemiak a cibuľu.

Ďalej do misky pridáme na kocky nakrájané mäso.

V ďalšej miske zmiešame smotanu s horčicou a zmes nalejeme do misky s mäsom a zeleninou.

Pridáme soľ, čierne korenie a lyžicou dôkladne premiešame.

Zmes vložíme do pohárov, prekryjeme alobalom a poukladáme na plech.

Alobal poprepichujeme so špajľou.

Plech vložíme do rúry a pečieme 1 hodinu pri teplote 180°C.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes