plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len 1 plát lístkového cesta a takáto nádhera: 31 rýchlych chuťoviek, ktoré sú najkrajšou ozdobou slávnostného stola!

Zabudnite na zložité vypekanie a dezerty, ktoré sa nemusia vydariť. Tieto nápady z lístkového cesta vyzerajú úžasne a chutia ešte lepšie. Napríklad aj také párky budú s týmto vyzerať úžasne!

Dajte ho do formy na ľad – máte perfektné slané chuťovky pre návštevy

Potrebujeme:

1 plát rozvaľkaného lístkového cesta, alebo cesta na pizzu

Mini mozzarellu (guľôčky)

Šunku nakrájanú na kocky

Bazalku

Cherry paradajky nakrájané na polovice

Postup:

Formu na ľad poprášime múkou. Plát cesta rozdelíme na dve polovice. Jednu uložíme na formu a jemne vtlačíme do otvorov. Potom do každého otvoru vložíme prísady podľa chuti – 1 guľôčku syra, šunku, bazalku a koliesko paradajky. Potom prikryjeme druhým plátom cesta a po povrchu prejdeme valčekom, aby sa okraje cesta dobre spojili a okraje odstránime. Celú formu aj s cestom vložíme na 2 hodiny do mrazničky.

Potom jednoducho vyklopíme z formy, nakrájame na kocky, preložíme na plech a pri teplote 180 stupňov pečieme 30 minút.

Tabuľku čokolády zabaľte do cesta

Potrebujeme:

1 tabuľku čokolády

1 hárok rozvaľkaného lístkového cesta

1 vajíčko na potretie

Nasekané oriešky na posypanie

Postup:

Čokoládu uložíme na lístkové cesto. Cesto narežeme na šikmé pásiky a tie následne prepletáme cez čokoládu.

Okraje cesta založíme tak, aby čokoláda nevytiekla.

Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme orieškami a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 20-25 minút.

Mleté mäso v lístkovom ceste

Stačí nakrájať, zabaliť, potrieť vajíčkom a piecť asi 25 minút pri teplote 180 stupňov. Perfektná chuťovka je na svete.

Twister tyčinky

Potrebujeme:

250 g rozvaľkaného lístkového cesta

Horčicu (obyčajnú alebo celozrnnú)

Strúhaný tvrdý syr

250 g slaniny nakrájanej na tenké plátky

Žĺtok na potretie

Sezamové semienka na posypanie

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov a cesto preložíme na pracovnú dosku.

Cesto potrieme horčicou a posypeme strúhaným syrom. Potom na syr uložíme plátky slaniny. Cesto nakrájame na prúžky – široké tak, ako plátky slaninky. Každý prúžok cesta zrolujeme do špirály a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme pri teplote

Pečieme približne 10-12 minút, alebo kým cesto nebude zlatisté a chrumkavé.

Škoricový zajkovia z lístkového cesta

Potrebujeme:

2 pláty lístkového cesta

Roztopené maslo

Cukor zmiešaný so škoricou

Vidličku

Postup:

Na jeden plát cesta si natrieme maslo – ale len po vyznačenú hranicu, nie až po okraj. Posypeme cukrom, škoricou a prikryjeme druhým plátom cesta.

Vidličkou pritlačíme a urobíme vzor

Nakrájame na pásiky

Každý pásik stočíme do tvaru zajačika

Toto je výsledok – ozdobíme šľahačkou

Ďalšie krásne nápady

Obálky

Lodičky

Kvietky

Toto všetko z jedného lístkového cesta

Návod, ako na to:

Krásna rolka

Aj párok môže vyzerať perfektne

5- minútové vrty

Mašličky

Ďalšie krásne nápady

Špízy z mletého mäsa

Párok a lístkové cesto

 

Najlepšie recepty na dnes