plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len 1 plát lístkového cesta a takáto nádhera: Naučte sa tieto triky!

Vedeli ste, že z lístkového cesta môžete vytvoriť úžasné pochúťky, ako z profi pekárne?

Predstavujeme vám perfektné triky, s ktorými premeníte obyčajný plát cesta na fantastické veci.

Tu sú najkrajšie inšpirácie na sladké aj slané chuťovky

1. Lástkové cesto, naberačka a krájač na pizzu

 

 

Potrebujeme:

Lístkové cesto

Salámu

Vajce na potretie

Krájač na pizzu

Naberačku

Postup:

Lístkové cesto rozprestrieme na pracovnú dosku spolu s papierom na pečenie.

Začneme ukladať syr.

 

 

Plátky syra ukládame v dvoch radoch tak, aby sa čiastočne prekrývali. 

 

 

Na syr teraz uložíme kolieska salámy.

 

 

Rovnako aj syr, aj salámu uložíme v dvoch radoch.

 

 

Približne do stredu cesta položíme naberačku.

Pomocou krájača urobíme rovnú čiaru cez cesto.

 

 

 

 

 

 

Teraz cesto preložíme.

 

 

 

 

Pomocou krájača a naberačky nakrojíme cesto na 3 časti.

 

 

 

 

Okraj, ktorý presahuje cez náplň odkrojíme (môžeme použiť na jednoduché tyčinky).

 

 

 

 

Vzniknú nám takéto taštičky.

 

 

Teraz na povrchu každej taštičky spravíme pomocou naberačky zárezy.

 

 

 

 

Tri zárezy sú na jednej strane.

 

 

Tri zárezy na druhej strane.

 

 

 

 

 

Teraz začneme okraje zatáčať tak, že konce pritlačíme smerom k cestu.

 

 

 

 

 

Takto postupujeme s každým okrajom.

 

 

Hotovo.

 

 

Takto prirpavené pečiv preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

 

 

Potrieme vajíčkom.

 

 

Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov 30 minút.

 

 

 

 

 

Video návod:

Ďalšie nápady z lístkového cesta

Zabudnite na zložité vypekanie a dezerty, ktoré sa nemusia vydariť. Tieto nápady z lístkového cesta vyzerajú úžasne a chutia ešte lepšie. Napríklad aj také párky budú s týmto vyzerať úžasne!

Dajte ho do formy na ľad – máte perfektné slané chuťovky pre návštevy

Potrebujeme:

1 plát rozvaľkaného lístkového cesta, alebo cesta na pizzu

Mini mozzarellu (guľôčky)

Šunku nakrájanú na kocky

Bazalku

Cherry paradajky nakrájané na polovice

Postup:

Formu na ľad poprášime múkou. Plát cesta rozdelíme na dve polovice. Jednu uložíme na formu a jemne vtlačíme do otvorov. Potom do každého otvoru vložíme prísady podľa chuti – 1 guľôčku syra, šunku, bazalku a koliesko paradajky. Potom prikryjeme druhým plátom cesta a po povrchu prejdeme valčekom, aby sa okraje cesta dobre spojili a okraje odstránime. Celú formu aj s cestom vložíme na 2 hodiny do mrazničky.

Potom jednoducho vyklopíme z formy, nakrájame na kocky, preložíme na plech a pri teplote 180 stupňov pečieme 30 minút.

Tabuľku čokolády zabaľte do cesta

Potrebujeme:

1 tabuľku čokolády

1 hárok rozvaľkaného lístkového cesta

1 vajíčko na potretie

Nasekané oriešky na posypanie

Postup:

Čokoládu uložíme na lístkové cesto. Cesto narežeme na šikmé pásiky a tie následne prepletáme cez čokoládu.

Okraje cesta založíme tak, aby čokoláda nevytiekla.

Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme orieškami a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 20-25 minút.

Mleté mäso v lístkovom ceste

Stačí nakrájať, zabaliť, potrieť vajíčkom a piecť asi 25 minút pri teplote 180 stupňov. Perfektná chuťovka je na svete.

Twister tyčinky

Potrebujeme:

250 g rozvaľkaného lístkového cesta

Horčicu (obyčajnú alebo celozrnnú)

Strúhaný tvrdý syr

250 g slaniny nakrájanej na tenké plátky

Žĺtok na potretie

Sezamové semienka na posypanie

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov a cesto preložíme na pracovnú dosku.

Cesto potrieme horčicou a posypeme strúhaným syrom. Potom na syr uložíme plátky slaniny. Cesto nakrájame na prúžky – široké tak, ako plátky slaninky. Každý prúžok cesta zrolujeme do špirály a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme pri teplote

Pečieme približne 10-12 minút, alebo kým cesto nebude zlatisté a chrumkavé.

Škoricový zajkovia z lístkového cesta

Potrebujeme:

2 pláty lístkového cesta

Roztopené maslo

Cukor zmiešaný so škoricou

Vidličku

Postup:

Na jeden plát cesta si natrieme maslo – ale len po vyznačenú hranicu, nie až po okraj. Posypeme cukrom, škoricou a prikryjeme druhým plátom cesta.

Vidličkou pritlačíme a urobíme vzor

Nakrájame na pásiky

Každý pásik stočíme do tvaru zajačika

Toto je výsledok – ozdobíme šľahačkou

Ďalšie krásne nápady

Obálky

Lodičky

Kvietky

Toto všetko z jedného lístkového cesta

Návod, ako na to:

Krásna rolka

Aj párok môže vyzerať perfektne

5- minútové vrty

Mašličky

Ďalšie krásne nápady

Špízy z mletého mäsa

Párok a lístkové cesto

 

Najlepšie recepty na dnes