Potrebujete len roztopenú čokoládu a fóliu: Čo z toho o pár minút vznikne ohromí všetkých vašich hostí – je to úžasný nápad!

Neuveríte, čo všetko môžete vytvoriť z obyčajnej čokoládovej polevy. A pritom nepotrebujete žiaden špeciálny recept. Jednoducho stačí rozpustiť čokoládu a takto použiť. Na toto sa nebudete vedieť vynadívať.

Dekorácie  na dezert z čokolády

Na každý trik potrebujeme:

horkú čokoládu (obsah kakaa nad 60%)

návod:

Pri každom triku musíme najprv rozpustiť čokoládu: nasekajte ju a jemne ju zahrievajte v mikrovlnej rúre. Aby sa čokoláda nespálila, zahrievajte ju pri výkone 700 W na 34 stupňov a každých 20 sekúnd ju vyberte a zamiešajte. Prípadne môžete čokoládu rozpustiť vo vodnom kúpeli. Roztopená čokoláda sa ochladí na 31 ° C (bolo by dobré mať k dispozícii kuchynský teplomer).

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Môžete začať!

1.) Špirála

Budeme potrebovať rotujúcu dosku. Vloženie čokolády do fľaše alebo do vrecka na zdobenie pečivo s úzkym krkom. Dosku otočte a jemne nalejte čokoládu na platňu, pomaly sa pohybujte od stredu k okraju. Mala by vzniknúť špirála. Keď čokoláda stvrdne, opatrne ju vyberte z taniera a zakryte dezert.

2.) Kocky ľadu

Naplňte misku veľkými kockami ľadu a prelejte čokoládou. Čokoláda rýchlo stvrdne. Vyberte výsledný tvar z ľadu, prevráťte a naplňte dezertom.

3.) Čokoládové perie

Dajte dávku čokolády na list papiera na pečenie a vezmite si do rúk malý, hustý a predovšetkým čistý hrebeň. S jej pomocou dáte čokoláde tvar peria. Opatrne dajte vychladiť. Keď čokoláda stvrdne, budeme môcť ozdobiť dezert jemným čokoládovým perím.

4.) Čokoládová miska

Najjednoduchší trik: prikryte prevrátenú misku fóliou a nalejte čokoládu. Keď čokoláda stvrdne, získame malú jedlú misku, pomocou ktorej môžete ozdobiť tortu, alebo do nej vložte čerstvé ovce.

5.) Čokoládová ruka

Tento jednoduchý, ale neuveriteľne krásny trik si vyžaduje trpezlivosť. Dobre si umyte ruky a potom ponorte do ľadovo studenej vody – ruka by mala byť studená. Držte dlaň hore a husto zalejte čokoládu. Teraz je najdôležitejšie držať ruku bez pohybu, až kým čokoláda nestvrdne. Zostáva odstrániť čokoládu z dlane a naplniť ju dezertom.

6.) Motúz

Naplňte vrecko čokoládou a tenkým prúdom nalievajte čokoládu do pohára s ľadovou vodou. Získame výsledný motúz a ozdobíme dezert.

Krása! Ak chcete ozdobiť domáci koláč, máme aj niekoľko jednoduchých a luxusných nápadov.