Zobrala len lacný toastový chlieb a nožnice: Kto cez víkend čaká návštevu, tento nápad vyváži zlatom – už žiadne studené chlebíčky!

31

Ak cez víkend čakáte návštevu, tento nápad určite oceníte. Potrebujete totižto len lacný toastový chlieb, pár skvelých nápadov a už vám ani nenapadne robiť studené obložené chlebíčky. Toto nemá konkurenciu!

Strihané cesnakové tyčinky

Potrebujeme:

Toastový chlieb

Nožnice

2 strúčiky cesnaku

3 lyžice masla

Soľ, korenie, petržlenovú vňať

Postup:

Chlebík nastriháme na rovnaké kúsky – paličky.

Paličky vyzerajú asi takto.

Na jednoduchú nátierku zmiešame všetky prísady.

Zmes rozmiešame a natrieme na tyčinky.

 

Opečieme na suchej panvici, kladieme nenetretou stranou na panvicu.

Potom obrátime a opečieme aj z druhej strany.

Vynikajúce chrumkavé pečivo je pripravené.

Roláda z toastového chleba!

Potrebujeme:

12 plátkov toastového chleba

15 plátkov syra

Náplň:

2 kusy kuracích pŕs (alebo obyčajnú šunku)

Smotanový syr alebo nátierkové maslo

Strúhaný syr

Trochu sladkej smotany

Petržlenovú vňať

Slaninu

Štipku soli

Postup:

Z toastového chleba odrežeme kraje, uložíme ho na rovný povrch tak, aby sa jednotlivé kusy čiastočne prekrývali a rozvaľkáme. Na chlieb uložíme plátky syra.

Na olivovom oleji orestujeme kuracie prsia a keď sú hotové, rozdrobíme ich na drobné časti. Na panvici si orestujeme aj nadrobno nakrájanú slaninku. Potom si pripravíme náplň.

Slaninu a kuracie mäso zmiešame s smotanovým syrom, strúhaným syrom, sladkou smotanou, nakrájanou petržlenkou a dochutíme soľou. Premiešame a natrieme na vrstvu plátkového syra. Povrch rolády potrieme rozpusteným maslom, ktoré sme zmiešali s nadrobno nakrájaným cesnakom a bylinkami.

Vložíme do vyhriatej rúry, v ktorej pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch.

Video návod:

Fantastické predjedlo z bábovkovej formy

Potrebujeme:

mäkký biely chlieb (napr. toastový chlieb, asi 20 plátkov)
varená šunka (približne 20 plátkov)
300 g strúhaného syra
12 plátkov slaniny

Na omáčku:

30 g múky
Čierne korenie, soľ
700 ml mlieka
1 lyžica horčice

Postup:

Najskôr pripravte náplň: opečte plátky slaniny a položte ich na papierový obrúsok, aby ste zbavili prebytočného tuk. Potom slaninu nakrájajte na kúsky. Osmažte na tuku zo slaniny múkou, pridajte soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte a potom pridajte mlieko a horčicu. Omáčku zahrievajte na panvici asi 5 minút za stáleho miešania.

Súčasne zapneme rúru na 175 ° C.

Plátky chleba rozvaľkáme valčekom a uložíme na spodok formy – formu s chlebíkom vystelieme.

Na chlieb položíme vrstvu šunky, posypeme syrom a plátkami slaniny (polovicou z týchto prísad).
Zakryte vrchnú vrstvu ďalšou vrstvou chleba, potom opäť šunku a zvyšnú slaninu so syrom. Nakoniec prikryte ďalšou vrstvou chleba. Potom vložte formu do zohriatej rúry na 30 minút.
Hotový koláč vyberieme z formy, zľahka nalejeme omáčku, ktorú sme pripravili na začiatku, a koláč posypeme strúhaným syrom. Vložte ju do rúry na ďalších 10 minút, aby sa vytvorila kôrka.

Jablková štrúdľa z toastového chleba

Takto sme to nazvali preto, rpetože to naozaj chutí ako štrúdľa. Robím to pre deti na olovrant, alebo na raňajky. Má to u nás úspech aj ako rýchly dezertík.

Potrebujeme:

1 balenie svetlého toastového chleba

Maslo

6-7 jabĺk

Cukor

Škorica, alebo škoricový cukor

Hrozienka namočené v rume

Mleté orechy

Postup:

Toastové chleby potrieme zmäknutým maslom, posypeme strúhanými, alebo natenko nakrájanými kjablkami jablkami, cukrom, škoricou, hrozienkami a orechmi. 2 plátky toastového chleba spojíme vždy dohromady a dáme zapiecť do hriankovače vymasteného maslom. Hotovo. Podávame poprášené obyčajným práškovým cukrom.

zdroj: Andrea Š. Mimibazar

Ďalšie perfektné recepty z toastového chleba

Harmonika z toastového chleba

Potrebujeme:

Toastový chlieb

Alobal

Ľubovolné prísady – šunka, syr, slaninka, klobása….

1 pohár mlieka a 1 vajce na preliatie

Postup:

Na plát alobalu uložíme chlieb a konce alobalu zahneme tak, aby sme vytvorili akúsi provizórnu misku. Do zárezov vložíme striedavo prísady, ktoré máme poruke.

Zalejeme rozmiešaným vajíčkom a mliekom, prikryjeme druhým plátom alobalu tak, aby nám vznikol bochník a vložíme do vyhriatej rúry na 15 minút (pri teplote 180 stupňov).

Slané košíky z toastového chleba

Potrebujeme:

Plátky toastového chleba

Niečo na vykrajovanie (pohár, vykrajovátko alebo prelchovku

Formu na muffiny vymastenú maslom

Prísady na oblohu:

Vajíčka

Šunku

Strúhaný syr

Smotanu, kečup, koreniny

Postup:

Z toastového chleba vykrojíme kruhy (zvyšok môžeme použiť do plnky alebo na prípravu knedle).

Pomocou valčeka rozvaľkáme vykrojené kúsky natenko a vložíme do otvorov vo forme.

Naplníme náplňou podľa chuti – napríklad rozšľahané vajíčka so šunkou a syrom alebo čokoľvek, čo nájdete v chladničke.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňov približne 15 minút (prípade podľa toho, aby boli okraje opečené dochrumkava a vajce v náplni nestuhne).

Výborné rolky z toastového chleba

Šunka, syr a toastový chlieb: To je všetko, čo potrebujete na prípravu perfektnej chuťovky!

Potrebujeme:

10 kúskov toastového chlebík

Šunku nakrájanú na pásiky

Salámu, údenú šunku alebo párky nakrájané na pásiky

Tvrdý syr nakrájaný na pásiky

Voliteľné: kápiu, vajcia nakrájané na pásiky, olivy…

Na obaľovanie:

2 rozšľahané vajcia

3 lyžice smotany

Strúhanku

Špáradlá

Postup:

Z toastového chlebíka môžeme odkrojiť kraje (môžeme aj ponechať) a rozvaľkáme pomocou valčeka natenko.

Na každý kúsok uložíme 2 pásiky šunky, 2 pásiky salámy, 2 pásiky syra a zrolujeme. Rolujeme pevne a chvíľku rolku pritlačíme, aby sa nerozvinula. Oba konce potom upevníme špáradlom.

Rolky obalíme v rozšľahaných vajciach spolu so smotanou a následne v strúhanke. Ak chceme chrumkavejšiu kôrku, môžeme obaľovanie zopakovať.

Vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Ďalšou možnosťou je rolky potrieť olejom alebo maslom a zapiecť v rúre dozlatista.

Pizza z toastového chlebíka

Pizza zo staršieho chlebíka

Potrebujeme:

Krajce staršieho chlebíka

100 g kyslej smotany alebo majonézy

1 vajce

1/3 šálky strúhaného syra

100 g polosuchej salámy

1 šálku mlieka

200 g mozzarely

Paradajkovú omáčku

Bazalku, oregano…

Olej

Postup:

Formu na pečenie vymastíme olejom a vyložíme krajcami chleba tak, aby na dne nebola medzera. Rozšľahané vajce zmiešame so smotanou, mliekom, strúhaným syrom, korením a soľou. Zmes nalejeme na chleba, pokvapkáme paradajkovou omáčkou a necháme 15 minút odstáť.

rucek-za-mrzlivi-krckava-pica-od-star-leb-02

Potom uložíme plátky salámy a nakoniec aj strúhanú alebo na plátky nakrájanú mozzarellu. Môžeme posypať bazalkou alebo iným korením a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 220 stupňov približne 15-20 min.

Bleskové lasagne z toastového chleba

Bleskové lasagne zo zvyšného chlebíka

Potrebujeme:

1 bochník chleba nakrájaný na plátky (príp. 1 balenie toastového chleba)

250 ml sladkej smotany

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

500 g mozzarelly nakrájanej na plátky

500 g šunky nakrájanej na plátky

200-250 g rajčinovú omáčku na cestoviny (príp. paradajkový pretlak)

Syr na posypanie

Postup:

Na troške oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme paradajkovú omáčku. Keď hmota začne vrieť pridáme smotanu a dôkladne premiešame. Za stáleho miešanie necháme zovrieť a odstavíme.

Plech na pečenie potrieme troškou oleja alebo vymastíme maslom. Potom na dno poukladáme kúsky chleba, z ktorého sme odrezali kôrku a začíname vrstviť. Najskôr na chlieb navrstvíme paradajkovo-smotanovú omáčku, šunku, mozzarellu a následne opäť vrstvu chleba. Postup opakujeme, kým neminieme všetky ingrediencie.

Poslednú vrstvu našich lasagní tvorí strúhaný syr. Takto pripravené lasagne vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 220 stupňov, niekoľko minút, kým sa syr nerozpustí a povrch lasagní nezíska zlatistý nádych.

Slaný koláč z toastového chleba

Potrebujeme:

Toastový chlieb

3 kelímky kyslej smotany

300 g majonézy (ideálne domácej)

3 vajcia uvarené natvrdo

250 g šunky nakrájanej na prúžky

250 g strúhaného syra

10 ks menších zaváraných uhoriek

Postup:

V jednej miske zmiešame 100 g majonézy s 1 kelímkom smotany. Pridáme nakrájané vajíčka a 5 nakrájaných uhoriek.

V druhej miske zmiešame 100 g majonézy s 1 kelímkom smotany. Do zmesi vmiešame nakrájanú šunku.

V tretej miske zmiešame 100 g majonézy s 1 kelímkom smotany a ½ strúhaného syra. Do zmesi vmiešame aj zvyšné nakrájané uhorky.

Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymastíme maslom. Na dno uložíme plátky toastového chlebíka a nanesieme prvú vrstvu – vaječno-majonézovo-smotanovú zmes z 1. misky.

Potom opäť naukladáme plátky toastového chleba a navrstvíme šunkovo-majonézovo-smotanovú zmes z 2. misky. Opäť navrstvíme chlieb a zvyšnú syrovo-majonézovo-smotanovú zmes z poslednej misky.

Posypeme zvyšným strúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Poznámka: pred vložením do rúry odporúčame koláčik vložiť odstáť do chladničky, aby sa všetky chute prepojili.

Plnené rolky z toastového chlebíka

Chrumkavé rolky z toastového chlebíka a ovsených vločiek

Potrebujem:

6 ks toastového chleba

6 plátkov toastového syra

2 vajcia

1 šálku ovsených vločiek

Soľ

Rastlinný olej

Postup:

Z chleba odstránime okrajme a striedku rozvaľkáme valčekom. Na chlieb uložíme plátok syra a zrolujeme. Potom rolky obalíme najskôr v rozšľahaných vajíčkach (môžeme ochutiť soľou) a potom v ovsených vločkách.

Rolky vyprážame na rastlinnom oleji zo všetkých strán dozlatista.

Témy:


Pridajte svoj komentár