Keď budete v obchode, vezmite aj balík piškót navyše: Úžasné nápady, ako z nich pripraviť na perfektné pohostenie!

Skvelé nápady na veľkonočný stôl – z obyčajných piškót!

Kuriatka

Potrebujeme:

250 g piškót

500 ml mlieka

100 g masla izbovej teploty

50 g práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

50 g strúhaného kokosu

50 g horkej čokolády

Žlté potravinárske farbivo

Postup:

odložíme si bokol 3é piškót, ostatné rozdrvíme a zmiešame s mlieko, maslom a cukrom. Z hmoty urobíme 10 guličiek. Farbu rozpustíme v malom množstve vody a premiešame s kokosom.

Na Hlavičku zlepíme vždy dve piškóty pomocou rozpustenej čokolády a pritlačíme. Hlavu osadíme do kokosovej guľky. Na krídla potrebujeme piškóty prekrojené na polovice, prilepené k telu pomocou čokolády. Ozdobíme čokoládou a želé cukríkmi červenej farby.

Falošné parížske rožky

Potrebujeme:

Dlhé piškóty

400 ml smotany na šľahanie 33%

200 g čokolády na varenie

2 bal. stužovača do šľahačky

100 g práškového cukru

Vrchná vrstva:

100 g čokolády na varenie

50 g masla

30 g tuku

Postup:

Do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie a preložíme na sporák. Postupne zahrievame na miernom ohni a potom odstavíme – smotana sa nesmie variť!

Do horúcej smotany pridáme cukor a čokoládu na varenie nalámanú na kúsky. Miešame, kým sa čokoláda celkom nerozpustí a necháme vychladnúť – ideálne uložíme na celú noc do chladničky.

Potom smotanu s čokoládou vyšľaháme so stužovačmi na tuhú šľahačku. Navrstvíme ju do cukrárenského vrecka (príp. do igelitového vrecka z odstrihnutým rohom) a navrstvíme na dlhé piškóty.

Nakoniec si pripravíme polevu.  Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a tukom. Keď sú ingrediencie rozpustené, zložíme z plameňa a necháme chvíľu vychladnúť.  V čokoláde máčame dlhé piškóty a uložíme ich piškóty s krémom. Nakoniec posypeme strúhaným kokosom. Vložím do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Sladké hamburgery

Ľubovolný krém – lebo šľahačka na plnenie. Pokvapkajte rumom a podsypte kokosom. Dozdobiť ovocím.

Ďalšie krásne nápady

Použite ploché okrúhle sušienky na spodok. Na vrch položte piškótu viackrát namočenú do bielej čokolády. Jednu posypte kokosom, jednu čokoládovým zdobením. Ozdobte podľa vášho vkusu.

Do stredu banán a namočiť do čokolády

 

 

Môžete si upiecť vlastné piškóty

Fotopostup: Domáce piškóty

Potrebujeme:

3 vajcia

100 g kryštálového cukru

90 g hladkej múky

Soľ

20 g masla

30 g práškového cukru

Postup:

Pri príprave domácich piškót je dôležité, aby bolo cesto husté a vzdušné. Bielky vyšľaháme v miske na tuhý sneh.

Žĺtky spolu so 75 g cukru ušľaháme do peny.  Bielkovú a žĺtkovú hmotu opatrne premiešame. Do hmoty postupne vmiešame 75 g múky zmiešanej so štipkou soli.

Rúru nastavíme na 150 stupňov a pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymastíme maslom a vysypeme múkou.

Z cesta tvarujeme piškóty dlhé cca 10 cm. Môžeme použiť buď cukrárenské vytláčatko na cesto, alebo obyčajný sáčok na ktorom spravíme v rohu otvor cca 14 cm veľký.

Zostávajúci práškový cukor zmiešame s kryštálovým cukrom a polovicou tejto zmesi posypeme piškóty.

Počkáme 10 min. kým sa cukor nerozpustí a opäť posypeme zvyšným cukrom. Počkáme 2 minúty a plech vložíme do rúry. Pečieme, kým piškóty nie sú na povrchu zlatisté.

Dnes najobľúbenejšie