Škoda, že som o tomto nápade nevedela už pred rokmi. Osobne mám vyrezávanie tekvíc veľmi rada, jediná škoda je, že vyrezaná zelenina začne pomerne rýchlo strácať pevnosť a svoju krásu. S týmto riešením vám vyrezané tekvice ostanú pevné a krásne po celé týždne.
Ako na to?
Akonáhle vyrežete tekvicu, namočte ju do veľkej nádoby s bielidlom a vodou (použite asi jednu lyžicu bielidla na 4 l vody). Nechajte ponorené v tekutine po dobu 10-15 minút. Bielidlo zabíja baktérie a udrží tekvicu omnoho dlhšie čerstvú.
Po úplnom vysušení zmiešajte 2 lyžice octu a 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy do 1 litra vody. Zľahka natrite tento roztok na tekvicu a bude vyzerať čerstvá a svieža.
Predaj okrasných tekvíc je v plnom prúde a ak neviete čo s nimi, prinášame vám 15 fantastických šablón, vďaka ktorým sa z vašich tekvíc stanú umelecké diela. Treba k tomu len základnú zručnosť a vhodné nástroje.
Potrebujeme:
dve veľkosti ostrých nožov, alebo orezávačov
fixku, ktorá sa dá v prípade omylu ľahko zmazať
väčšiu lyžicu s ostrými okrajmi na vydlabanie
vytlačenú šablónu
Postup:
Tekvicu si najskôr opláchnite a osušte. Pripravte si šablónu, podľa ktorej budete tekvicu vyrezávať. Je dobré si povystrihovať všetky časti, ktoré budete prekresľovať. Vyberte si najkrajšiu stranu tekvice a fixkou prekreslite vzor. Motív potom začnite opatrne vyrezávať od najväčších častí. Použite väčší nôž. Treba dávať pozor, aby ste nevyrezali väčší kus, ako potrebujete. S detailami si poradíte vďaka menšiemu nožu. Keď máte všetky časti vyrezané, vložte dnu čajovú sviečku a otestujte, či všetky časti svietia tak, ako majú. Ak nie, vydlabte lyžicou ešte jednu vrstvu, aby bola šupa tenšia. Takto vyrezané tekvice budú okrasou vašej jesennej záhrady, terasy, či balkóna.
zdroj: pinterest
zdroj: pinterest
zdroj: pinterest
zdroj: pinterest
zdroj: pinterest
zdroj: pinterest
zdroj: pinterest
zdroj: pinterest
zdroj: pinterest
zdroj: pinterest
zdroj: pinterest
zdroj: pinterest
zdroj: pinterest
zdroj: pinterest
zdroj: pinterest