plny-hrniec_transparent_negativ.png

Švagriná mi ukázala tento nápad s cestom a teraz je to u nás doma HITOM: Musíte vidieť výsledok, je fantastický!

Tento dezert sa u nás doma stal okamžite hitom, stačilo, aby mi ho raz predstavila moja švagriná Majka. Ak máte radi klasické kisnuté šišky, tak toto je ešte chutnejšie a oveľa rýchlejšie. 

Tento dezert sa u nás doma stal okamžite hitom, stačilo, aby mi ho raz predstavila moja švagriná Majka.

Ak máte radi klasické kisnuté šišky, tak toto je ešte chutnejšie a oveľa rýchlejšie.

 

 

Výborný recept na pochúťku, ktorá vás dostane!

Potrebujeme:

1 vajce

0,5 lyžičky soli

300 ml mlieka (1 šálka) pri izbovej teplote

300 g hladkej múky

10 g prášku do pečiva (1 polievková lyžica)

Ďalej:

300 g jemných karameliek

30 gramov masla

Postup:

Vajce zmiešame s so soľou a mliekom (obe prísady by mali mať izbovú teplotu).

 

 

Dobre zamiešame.

Pridáme 300 g múky a prášok do pečiva.

Vymiešame jednotné cesto – vymiešame dohladka, aby v ceste neboli hrudky.

Prikryjeme fóliou a necháme 30 minút odpočívať.

 

 

Na panvicu nalejeme olej – dostatočné množstvo na smaženie.

Nad panvicu dáme dierkovanú naberačku a cez ňu lejeme do oleja cesto.

 

 

Vypražíme dozlatista a potom necháme na obrúsku odkvapkať.

Teraz si pripravíme polevu.

Karamelky zmiešame s maslom.

 

 

 

 

Dáme do mikrovlnky a necháme tam rozpustiť po dobu 1 minúty.

Vypražené kúsky preložíme do misy.

Zalejeme roztopenou karamelovou zmesou a premiešame.

Pevne zatlačíme do formy mokrou rukou.

Odložíme na 30 minút do chladničky.

 

 

Po vychladení môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto postup:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ďalšie triky s cestom – vezmite nožnoce, lyžičky a skúste tieto nápady!

Tak toto sú naozaj perfektné nápady, ako premeniť obyčajné cesto na najkrajšiu ozdobu stola.

Strihaná roláda

Potrebujeme:

1 plát lístkového cesta

Kyslú smotanu

Plátky šunky

Zelené bylinky

Pár plátkov taveného syra

Postup:

Plát cesta natrieme kyslou smotanou a uložíme na ňu plátky šunky.

Zrolujeme ako klasickú roládu, ale tým to rozhodne nekončí. Cesto zvrchu nastriháme (neprestrihneme celkom) a jednotlivé diele začneme vytáčať smerom von – striedavo na pravú a na ľavú stranu.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 12 minút.

Upečenú roládu vyberieme.

Na panvici rozpustíme niekoľko plátkov taveného toastového syra a keď sa rozpustí, jednoducho nalejeme cez rolku.

Môžeme si pochutnávať! :-)

Video Návod

Ďalšie fantastické nápady

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes