Potrebujeme:
- Cesto:
- 6 vajec
- 6 lyžíc cukru
- 4 lyžice mletých vlašských orechov
- 4 lyžice polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- Plnka:
- 5 žĺtkov
- 5 lyžíc cukru
- 3 lyžice hladkej múky
- 2,5 dl mlieka
- 200 g masla
- bielkový krém:
- 5 bielkov
- 300 g cukru
- 2 vanilkové cukre
Postup:
Vymiešame vajcia s cukrom do peny, pridáme vlašské orechy , múku s práškom do pečiva.Vylejeme cesto na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečiem cca 20 minút pri 180 °C. Piškótu necháme vychladnúť..Zatiaľ si pripravíme krém.
vymiešame si žĺtka s cukrom a s múkou v troche mlieka.Medzitým si necháme rozvariť ostatné mlieko.Uvaríme hustý puding ktorý necháme vychladnúť..Potom vyšľaháme maslo a po lyžičkách pridávame uvarený puding..Šľahačom vymiešame hladký krém ktorý natrieme na zákusok.
Bielkový sneh si pripravíme vyšľahaním bielok s pridaním cukru a aj vanilkového cukru do tuha.Potom navrstvíme na pudingový krém..
Niekto je zvyknutý na vrch zákuska dať čokoládovú polevu ale môže byť použitá aj nastrúhaná čokoláda.