Námornícke rezne na prírodno: Ak máte radi šťavnaté mäsko a rýchle domáce omáčky, toto jedlo si zamilujete!

Skvelý tip na dnešný obed, ktorý je úplne jednoduchý a taký výborný, že si určite pochutná celá rodina.

Skvelý tip na dnešný obed, ktorý je úplne jednoduchý a taký výborný, že si určite pochutná celá rodina.

Potrebujeme:

9-13 tenších plátkov bravčového karé (

2 stredne veľké cibuľky

2 väčšie mrkvy

2 lyžičky ligurčeka

2 lyžičky majoránky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

600 mäsového vývaru

100 ml vody

Soľ a čierne mleté korenie

5 guličiek čierneho mletého korenia

2 kusy bobkového listu

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Olej

1-2 lyžice hladkej múky rozmiešané vo vode

Kôpor nakrájaný nadrobno

Postup:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Opražíme na oleji.

K cibuľke pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a spolu smažíme asi 5 minút.Bravčové mäso ochutíme soľou a korením a každý plátok obalíme v múke. Mrkvu a cibuľu odstránime z panvice a vložíme do hlbšieho hrnca. Na tej istej panvici opražíme bravčové mäso obalené v múke – smažíme sprudka z oboch strán – stačí naozaj len pár minút.

Mäso navrstvíme do hrnca na zeleninu a pridáme aj výpek z panvice (panvicu vypláchneme 100 ml vody a pridáme do hrnca). Zalejeme 600 ml vývaru, pridáme bylinky, koreniny a preložíme na slabý plameň, kde varíme 50-60 minút. Na konci varenia pridáme hladkú múku rozmiešaný vo vode, ktorou zahustíme omáčku. Nakoniec pridáme aj kôpor nakrájaný nadrobno.

Podávame s varenými zemiakmi a kyslými uhorkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)