plny-hrniec_transparent_negativ.png

Namiesto zemiakových placiek: Vyskúšajte jemné placky z kapusty a kefíru, je to príloha ako lusk!

Máte chuť na skvelý obed, alebo prílohu bez náročnej a zdĺhavej prípravy? Vyskúšajte tieto mäkučké placky z kapusty a jemného cestíčka. Rozvoňajú celý byt! :-)

Máte chuť na skvelý obed, alebo prílohu bez náročnej a zdĺhavej prípravy? Vyskúšajte tieto mäkučké placky z kapusty a jemného cestíčka. Rozvoňajú celý byt! :-)

Potrebujeme:

300-400 g hlávkovej kapusty nakrájanej nadrobno

200 ml kefíru alebo redšieho bieleho jogurtu

1 vajce

1 menšiu cibuľu

3-5 lyžice hladkej múky

Rastlinný olej

1/3 lyžičky prášku do pečiva

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Krájanú kapustu osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Necháme chvíľu stáť boko, aby zmäkla a pustila trochu šťavy.

Cibuľu očistíme a nastrúhame na strúhadle. K cibuľke pridáme kapustu, kefír, vajce, múku, prášok do pečiva a premiešame.

Cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany – podľa potreby môžeme pridať ďalšiu múku.

Na panvici rozpálime olej a z cesta formujeme jednotlivé placky, ktoré vyprážame dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes