Namiesto trojobalu: Vyskúšajte Kuracie prsia v banánovom cestíčku bez vyprážania!

Zdá sa vám kombinácia banánu a kuracieho mäsa nanajvýš zvláštna? Keď ochutnáte tento recept, určite zmeníte názor. Banán dodá kuraciemu mäsu jemnosť, vláčnosť a výnimočnú chuť. Navyše, kuracie mäso sa počas pečenia nevysuší a je šťavnaté.

Zdá sa vám kombinácia banánu a kuracieho mäsa nanajvýš zvláštna? Keď ochutnáte tento recept, určite zmeníte názor. Banán dodá kuraciemu mäsu jemnosť, vláčnosť a výnimočnú chuť. Navyše, kuracie mäso sa počas pečenia nevysuší a je šťavnaté.

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs očistených a nakrájaných na menšie rezne

1 banán

100 g strúhaného syra

50 ml šampanského (môžete použiť aj biele víno)

200 ml sladkej smotany 33%

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku hladkej múky

100 g údenej slaniny

Postup:

Nakrájané kuracie mäso osušíme papierovou utierkou (hrúbka mäsových kúskov by mala byť maximálne 1-2 cm).

Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme na suchej panvici.

Banán ošúpeme a rozmixujeme alebo roztlačíme vidličkou na jemné pyré. Pridáme múku, smotanu a všetko spolu rozšľaháme.

Výslednú zmes posypeme strúhaným syrom a pridáme šampanské. Každý kus mäsa obalíme v cestíčku a vložíme do vymasteného pekáča. Nakoniec zalejeme zvyšným cestíčkom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 minút. Môžete vyskúšať aj klasickú vyprážanú verziu, avšak úprava pečením je zdravšia a rovnako chutná.

%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%b5-%d1%82%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d0%b8-%d0%b2-%d0%ba%d0%bb%d1%8f%d1%80%d0%b5_7