Zdá sa vám kombinácia banánu a kuracieho mäsa nanajvýš zvláštna? Keď ochutnáte tento recept, určite zmeníte názor. Banán dodá kuraciemu mäsu jemnosť, vláčnosť a výnimočnú chuť. Navyše, kuracie mäso sa počas pečenia nevysuší a je šťavnaté.
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs očistených a nakrájaných na menšie rezne
1 banán
100 g strúhaného syra
50 ml šampanského (môžete použiť aj biele víno)
200 ml sladkej smotany 33%
1 lyžičku hladkej múky
100 g údenej slaniny
Postup:
Nakrájané kuracie mäso osušíme papierovou utierkou (hrúbka mäsových kúskov by mala byť maximálne 1-2 cm).
Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme na suchej panvici.
Banán ošúpeme a rozmixujeme alebo roztlačíme vidličkou na jemné pyré. Pridáme múku, smotanu a všetko spolu rozšľaháme.
Výslednú zmes posypeme strúhaným syrom a pridáme šampanské. Každý kus mäsa obalíme v cestíčku a vložíme do vymasteného pekáča. Nakoniec zalejeme zvyšným cestíčkom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 minút. Môžete vyskúšať aj klasickú vyprážanú verziu, avšak úprava pečením je zdravšia a rovnako chutná.