plny-hrniec_transparent_negativ.png

Namiesto ťažkých príloh som vyskúšala tento diétny francúzsky šalát: U nás doma mal ohromný úspech a nezvýšila z neho ani jedna porcia!

Za tento šalát som vymenila ťažké majonézové šaláty: Je výborný a nepriberiete z neho!

Ja som ho vyskúšala minulý rok len preto, že som doma nemala majonézu a odvtedy ho robím pravidelne, nie len na slávnostné príležitosti, ale aj vtedy, keď mám chuť na niečo dobré, sýte a pritom ľahké. Šalátik je veľmi chutný a neobsahuje žiadnu majonézu. Ak chcete vyskúšať ľahšiu verziu obľúbeného zemiakového šalátu, nech sa páči. :-)

Potrebujeme:

1 kg zemiakov uvarených v šupke, ošúpaných a pretlačených

1 jablko ošúpané a postrúhané

1 ks zeleru

1 ks petržlenu

1 plechovku sterilizovaného hrášku a mrkvy (prípadne môžete použiť mrazenú a uvarenú zelenniu)

4 ks kyslých uhoriek nakráajných na kúsky

1 lyžicu citrónovej šťavy

2 kelímky nízkotučného jogurtu

2 lyžičky olivového oleja

½ cibuľky

Soľ a mleté čierne korenie

Voliteľné: pár vlašských orechov

Postup:

Zemiaky uvaríme spolu s očisteným zelerom a petržlenom. Potom všetku zeleninu pretlačíme cez pratláčadlo na zemiaky. Cibuľku som si krátko oresovala na suchej panvici, pridala som k zemiakom a zelenine. Potom pridáme aj hrášok, mrkvu, uhorky a dobre premiešame. Jogurt si zmiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou, korením a vmiešame do šalátu. Podávame s mäskom, alebo napríklad doň vmiešajte diétnu šunku a máte super večeru. Ja do šalátu zvyknem vmiešať aj jedno postrúhané jabĺčko a pár vlašských orechov. Získa ešte lepšiu chuť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Diana V.

Najlepšie recepty na dnes