Namiesto obyčajných obložených chlebíkov: 9 tipov na rýchle pohostenie z pečiva, ktoré chutí výborne!

Zabudnite na obyčajné obložené chlebíky. Prinášame vám výborné tipy ako pripraviť z obyčajného pečiva neobyčajne chutné pohostenie.

Zabudnite na obyčajné obložené chlebíky. Prinášame vám výborné tipy ako pripraviť z obyčajného pečiva neobyčajne chutné pohostenie. Príprava nie je vôbec náročná, výsledok je však neporovnateľný.

Plnená horúca bageta

Potrebujeme:

1 ks dlhej bagety

100 g šunky nakrájanej na kocky

100 g syra nakrájaného na kocky + trochu strúhaného syra na posypanie

1 červenú papriku nakrájanú nadrobno

...

1 paradajku nakrájanú nadrobno

1 vajce uvarené natvrdo a nakrájané

Petržlenovú vňať alebo zelenú cibuľku

Postup:

Bagetu nakrájame na kúsky a stred vyberieme.

Všetky prísady na náplň zmiešame v miske a naplníme kúsky bagety. Do prísad na náplň môžeme pridať aj stred, ktorý sme predtým vybrali. Nakoniec posypeme strúhaným syrom.

Preložíme na plech a necháme zapiecť vo vyhriatej rúre (pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút).

Fantastické plnené sendviče na dva spôsoby

Fotopostup: Fantastické plnené sendviče

Vynikajúca pochúťka na večeru alebo raňajky, ktorú vyčarujete z obyčajného toastového chlebíka a obľúbených ingrediencií. Výsledkom je skvelé jedlo, ktoré vynikajúco vyzerá a ešte lepšie chutí!

Potrebujeme:

16 plátkov toastového chleba

8 plátkov šunky

1-2 ks paradajok

200 g šampiónov

4 ks vajec

150 g strúhaného syra

1 lyžicu olivového oleja

Zelené bylinky (kôpor, petržlenovú vňať,…)

Soľ

Čierne mleté korenie

Postup:

Šampióny nakrájame na plátky, preložíme na panvicu s olivovým olejom a dusíme, kým nie sú mäkké.

Pripravíme si 8 plátkov chleba a ostrým nožom z nich vyrežeme stred tak, aby kraje ostali neporušené.

Na pracovnú dosku si rozložíme 4 celé plátky chleba a na ne položíme 4 chleby bez striedky.  Vnútro naplníme dusenými šampiónmi, plátkami paradajok a strúhaným syrom. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Potom vezmeme zvyšné 4 plátky chleba, na každý dáme 2 plátky šunky a opäť prikryjeme chlebíkmi bez striedky. Do vnútra otvorov dáme plátky rajčín a vajce. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Všetkých 8 sendvičov preložíme na plech vymastený olejom alebo maslom. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, pokiaľ nie sú vajcia a syr upečené podľa našich predstáv.

Hotové sendviče ozdobíme nasekanými zelenými bylinkami.

Plnené rolky zo starých rožkov

Máte doma staré rožky, ktoré nikto nechce? Pripravte z nich vynikajúce plnené rolky!

Potrebujeme:

4 staršie rožky

150 g údeného syra

100 g šunky

60 g masla

2 vajcia uvarené natvrdo

1 zelenú papriku

1 červenú papriku

½ lyžičky soli

Štipku čierneho korenia

Postup:

Rožky rozdelíme na polovicu a konce odrežeme.

Rukoväťou varechy vyberieme vnútro, čím získame priestor na plnenie rožkov.

Syr nastrúhame a preložíme do misky (2-3 lyžice odložíme bokom na posypanie). Šunku nakrájame nadrobno, vajcia uvaríme a nastrúhame. Papriky nakrájame nadrobno a všetko spolu zmiešame v miske. Nakoniec pridáme rozpustené maslo, soľ a koreniny.

Náplň pomocou lyžičky navrstvíme do vnútra rožkov.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom.

Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým vrch rožtekov nie je chrumkavý.

Muffiny z chlebíka

Zabudnite na obyčajný chlebík vo vajíčku: Vyskúšate túto pochúťku zo staršieho chlebíka a už nikdy nebudete váhať, čo na večeru!

Potrebujeme:

5 krajcov starého chlebíka

4 vajcia

2 strúčiky cesnkau

2 šálky kyslej smotany

250 g mozzarelly

Soľ a čierne korenie

Postup:

Chlebík nakrájame na malé kúsky. V miske zmiešame 4 vajcia, smotanu, pretlačený cesnak a nastrúhanú mozzarellu. Ochutíme soľou, korením a pridáme kúsky chleba.

Formu na muffiny vymastíme maslom a chlebovo-vajíčkovú zmes navrstvíme do otvorov.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 minút.

Horúce sendviče s jarnou cibuľkou

vnxl0oepn6s

Rýchle, jednoduché a veľmi chutné jedlo, ktoré vyčarujte z toho, čo práve nájdete v chladničke. Na ich prípravu môžete využiť aj starší chlebík, ktorý bude po zapečení v rúre vynikajúci a chrumkavý.

Potrebujeme:

Krajce staršieho chlebíka

150 g šunky alebo inej salámyň

150 g strúhaného syra

2-3 paradajky

Zväzok zelenej cibuľky

1 lyžicu najemno nasekanej petržlenovej vňate

Kečup a majonézu podľa chuti

Postup:

Príprava je skutočne veľmi jednoduchá. Šunku nakrájame na kocky a zmiešame so syrom, krájanými paradajkami, cibuľkou, vňaťou, majonézou a kečupom. Premiešame a zmes navrstvíme na krajce chleba.

Preložíme na plech, ktorých vyložíme papierom na pečenie, prípadne vymastíme trochou oleja a uložíme naň chlebíky tak, aby sa nedotýkali. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 minút. Podávame ihneď.

Slaný koláč so šunkou a syrom

Vynikajúca večera z toastového chleba: Slaný koláč so šunkou a syrom

Potrebujeme:

Toastový chlieb

3 kelínky kyslej smotany

300 g majonézy (ideálne domácej)

3 vajcia uvarené natvrdo

250 g šunky nakrájanej na prúžky

250 g strúhaného syra

10 ks menších zaváraných uhoriek

Postup:

V jednej miske zmiešame 100 g majonézy s 1 keínkom smotany. Pridáme nakrájané vajíčka a 5 nakrájaných uhoriek.

V druhej miske zmiešame 100 g majonézy s 1 kelínkom smotany. Do zmesi vmiešame nakrájanú šunku.

V tretej miske zmiešame 100 g majonézy s 1 kelínkom smotany a ½ strúhaného syra. Do zmesi vmiešame aj zvyšné nakrájané uhorky.

Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymastíme maslom. Na dno uložíme plátky toastového chlebíka a nanesieme prvú vrstvu – vaječno-majonézovo-smotanovú zems z 1. misky.

Potom opäť naukladáme plátky toastového chleba a navrstvíme šunkovo-majonézovo-smotanovú zmes z 2. misky. Opäť navrstvíme chlieb a zvyšnú syrovo-majonézovo-smotanovú zmes z poslednej misky.

Posypeme zvyšným strúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Poznámka: pred vložením do rúry odporúčame koláčik vložiť odstáť do chladničky, aby sa všetky chute prepojili.

Chrumkavé rolky z toastového chlebíka

Šunka, syr a toastový chlieb: To je všetko, čo potrebujete na prípravu perfektnej chuťovky!

Potrebujeme:

10 kúskov toastového chlebík

Šunku nakrájanú na pásiky

Salámu, údenú šunku alebo párky nakrájané na pásiky

Tvrdý syr nakrájaný na pásiky

Voliteľné: kápiu, vajcia nakrájané na pásiky, olivy…

Na obaľovanie:

2 rozšľahané vajcia

3 lyžice smotany

Strúhanku

Špáradlá

Postup:

Z toastového chlebíka môžeme odkrojiť kraje (môžeme aj ponechať) a rozvaľkáme pomocou valčeka natenko.

Na každý kúsok uložíme 2 pásiky šunky, 2 pásiky salámy, 2 pásiky syra a zrolujeme. Rolujeme pevne a chvíľku rolku pritlačíme, aby sa nerozvinula. Oba konce potom upevníme špáradlom.

Rolky obalíme v rozšľahaných vajciach spolu so smotanou a následne v strúhanke. Ak chceme chrumkavejšiu kôrku, môžeme obaľovanie zopakovať.

Vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Ďalšou možnosťou je rolky potrieť olejom alebo maslom a zapiecť v rúre dozlatista.

Bleskové muffiny z toastového chlebíka

Potrebujeme:

Plátky toastového chleba

Niečo na vykrajovanie (pohár, vykrajovátko alebo prelchovku

Formu na muffiny vymastenú maslom

Prísady na oblohu:

Vajíčka

Šunku

Strúhaný syr

Smotanu, kečup, koreniny

Postup:

Z toastového chleba vykrojíme kruhy (zvyšok môžeme použiť do plnky alebo na prípravu knedle).

Pomocou valčeka rozvaľkáme vykrojené kúsky natenko a vložíme do otvorov vo forme.

Naplníme náplňou podľa chuti – napríklad rozšľahané vajíčka so šunkou a syrom alebo čokoľvek, čo nájdete v chladničke.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňov približne 15 minút (prípade podľa toho, aby boli okraje opečené dochrumkava a vajce v náplni nestuhne).

Plnený bochník

Zabudnite na obložené chlebíky. Toto jedlo nie je o nič náročnejšie, výsledok je však neporovnateľný!

Potrebujeme:

Okrúhly bochník chleba

Syr v črievku

1 cibuľu

Horčicu

Kečup

Niekoľko plátok suchej alebo polosuchej salámy

Niekoľko plátkov šunky (môžeme použiť rôzne druhy šunky, alebo slaninu)

Tvrdý syr

Čínsku kapustu

2 paradajky

Červenú papriku

Postup:

Z chlebíka odrežeme vrch a vnútro vyberieme – budeme ho potrebovať neskôr.

Na dno uložíme plátky polosuchej salámy a na salámu nanesieme syr v črievku – rozotrieme lyžičkou.

Na  syr uložíme kolieska cibule.

Na cibuľu uložíme vrstvu chlebovej striedky, ktorú sme predtým vybrali a nanesieme na ňu horčicu a niekoľko kúskov červenej papriky (ak máte dari pikantné, môžete použiť pálivú papriku). Pokračujeme vrstvou šunky.

Vrstvu šunky potrieme kečupom, na ktorý uložíme listy čínskej kapusty.

Obsah bochníka môžeme rukou jemne zatlačiť dovnútra, aby sa nám toho dovnútra zmestilo čo najviac. Na kapustu uložíme kúsky rajčín a papriky. Na zeleninu uložíme tvrdý syr nakrájaný na kúsky.

Prikryjeme vrstvou šunky. Vrstvenie ukončíme kombináciou syra, kečupu a horčice.

Takto naplnený bochník prikryjeme vrchnou časťou, zabalíme do alobalu a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 150 stupňov približne 30 minút.

Nakrájame na kúsky a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)