Namiesto obyčajných fašírok vyskúšajte niečo lepšie: Vezmite lístkové cesto, drevené špajle a máte super pochúťku, ku ktorej už netreba žiadnu prílohu!

Tento nápad som objavila na internete a ide o skutočne výborný nápad. Vyskúšala som na večeru a po týchto špízoch sa len-tak zaprášilo. Všetkým veľmi chutilo!

Tento nápad som objavila na internete a ide o skutočne výborný nápad. Vyskúšala som na večeru a po týchto špízoch sa len-tak zaprášilo. Všetkým veľmi chutilo!

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

500 g lístkového cesta

3 lyžice sójovej omáčky

Čierne korenie

1 ks cibuľe

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 strúčiky cesnaku

Postup:

Cibuľu nakrájame najemno a vmiešame do mäsa. Pridáme aj sójovú omáčku, korenie a pretlačený cesnak. V prípade potreby dochutíme soľou. Dobre premiešame a necháme 30 minút odpočívať v chladničke.

Zo zmesi tvoríme guľôčky. Na každú špajlu potrebujeme 4 ks fašírok o hmotnosti asi 25 g.

Plát lístkového cesta rozrežeme na pásiky – šírka by mala byť o niečo väčšia, ako priemer fašírok.

Špajdle na pár minút namočíme do vody a potom na ne navliekame karbonátky a cesto, ako vidíme na obrázku.

Plech na pečenie vymastíme trochou oleja a uložíme naň špajdle. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 30-40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)