Namiesto obyčajnej prílohy zo zemiakov vyskúšajte toto: Strapaté zemiakové fašírky so syrom a bylinkami!

Výborný tip na zemiakovú prílohu trochu inak.

Výborný tip na zemiakovú prílohu trochu inak. Namiesto pečených, smažených alebo varených zemiakov vyskúšajte túto skvelú variantu. Na jej prípravu potrebujete zemiakovú kašu, surové zemiaky a syr. Výsledkom sú výborné a nadýchané zemiakové pampúšiky.

Potrebujeme:

2 a ½ šálky zemiakovej kaše

1,2 kg surových zemiakov – nastrúhaných

Soľ a korenie podľa chuti

½ šálky tvarohu

150 g strúhaného syra

...

2-3 lyžice kyslej smotany

Najemno nasekanú petržlenovú vňať alebo zelenú cibuľku

Olej

Postup:

Zemiaky nastrúhame, preložíme do utierky a vymačkáme prebytočnú vlhkosť. Potom zmiešame so zemiakovou kašou, pridáme 1 lyžičku soli a ½ lyžičky čierneho korenia (výborným tipom je pridať opraženú cibuľku).

V inej miske zmiešame tvaroh, strúhaný syr,smotanu a bylinky. Zo zemiakovej zmesi formujeme placky a do stredu umiestníme 1 lyžicu syrovej náplne. Potom zabalíme tak, aby bola náplň v strede, celkom obalená zemiakovým cestom. Vyformujeme to tvaru fašírky.

Na panvici rozpálime olej a vyprážame fašírky zo všetkých strán dozlatista.

Podávame ako prílohu alebo s čerstvou zeleninou a dressingom ako hlavné jedlo! :-)

zdroj: olgaflavoursfactory