Namiesto grilovania ma moja stará mama naučila piecť chutné bravčové mäso: Výborná kombinácia šťavnatého mäsa a kapusty!

Úžasný recept starej mamy na zapekané mäso s kapustou.

Jedlo je nenáročné na prípravu, určite si na ňom pochutnáte.

 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Úžasný recept z youtube kanála Einfach und lecker na šťavnaté bravčové mäso s kapustou.

Potrebujeme:

1 – 1,2 kg bravčového mäsa

1 cibuľu

250 ml minerálnej vody

2 ČL mletej červenej papriky

soľ

mleté čierne korenie

1 hlavu kapusty

1 – 2 paradajky

100 g tvrdého syra

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na hrubšie plátky.

 

 

Vložíme ho do misy.

Cibuľu ošúpeme, nakrájame, vložíme do nádoby od mixéra.

Pridáme mletú papriku a rozmixujeme.

 

 

Do rozšľahanej zmesi pridáme minerálnu vodu.

Špachtľou premiešame.

Mäso v miske okoreníme, osolíme.

Pridáme cibuľovú zmes, rukami premiešame.

Prekryjeme fóliou a necháme hodinu marinovať.

 

 

Kapustnú hlavu nakrájame na hrubšie plátky.

Na plech nalejeme olej.

Rozotrieme ho po celej ploche.

Poukladáme plátky kapusty.

 

 

Na kapustu poukladáme mäso.

Dáme piecť na 35-40 minút pri teplote 180°C.

Po uplynutí tejto doby vyberieme plech z rúry.

Na mäso poukladáme plátky paradajky a nastrúhaný syr.

 

 

Potom mäso pečieme ďalších 5-10 minút pri teplote 180°C.

Lahodné zapekané mäso na kapuste môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn