plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dajte mleté mäso do vrecka, nalejte vajíčka a LEN vložte do rúry: Skvelý trik (nielen) na slávnostný stôl!

Receptov na mleté mäso pozná väčšina z vás neúrekom, ale v našom recepte narazíte na originalitu a nebeskú chuť.

Neskutočná plnená rolka, akú ste doteraz ešte nejedli.

 

 

Rýchly recept z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes na vynikajúcu plnenú mäsovú rolku.

Potrebujeme:

800 g mletého mäsa

10 g soli

5 g mletého čierneho korenia

5 g mletej sladkej papriky

3 vajcia

100 g strúhanky

20 ml rastlinného oleja

Na náplň:

3 vajcia

5 g mletého čierneho korenia

100 g paradajok

100 g zelenej fazuľky

5 g soli

Postup:

Na začiatku polejeme potravinovú fóliu na stole olejom.

Rozotrieme ho po celej ploche.

Do väčšej misky s mletým mäsom pridáme soľ, čierne korenie, papriku, strúhanku, vajcia.

Rukou poriadne premiešame.

 

 

Mäsovú hmotu preložíme na fóliu a zrolujeme.

Potom fóliu odstránime.

Mäso preložíme do potravinárskeho vrecka na pečenie.

 

 

Pár špajlí zviažeme gumičkou.

Obalíme vo fólii.

Pomocou nich spravíme dieru do stredu mäsovej rolky (viď video).

Do misky pridáme vajcia, soľ, čierne korenie, na kocky nakrájané paradajky a nakrájané zelené fazuľky.

 

 

Zmes premiešame metličkou.

Nalejeme do stredu mäsovej rolky.

Vrecko uzavrieme.

Rolku preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 1 hodinu pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení odstránime vrecko a môžeme servírovať.

Vynikajúce aj na slávnostný stôl.

Dobrú chuť!

Bonus:

 

 

Potrebujeme:

20 ml rastlinného oleja

700 g mletého mäsa

5 g soli

3 g mletého čierneho korenia

200 g kyslej smotany

50 g hladkej múky

Na omeletu:

3 vajcia

5 g soli

3 g mletého čierneho korenia

10 ml rastlinného oleja

100 g cherry paradajok

100 g zelenej fazuľky

Postup:

Na alobal nalejeme olej a dôkladne ho rozotrieme po celej ploche.

Na alobal naukladáme mleté mäso, vytvarujeme ho do tvaru obdĺžnika a zarovnáme kraje.

Mäso osolíme a posypeme mletým čiernym korením.

Do misky pridáme smotanu, múku a metličkou rozšľaháme na krém.

Krém nanesieme na mäso a rovnomerne ho rozotrieme.

Do misky s vajcami pridáme soľ, mleté čierne korenie a metličkou zamiešame.

Do zmesi pridáme olej, na polovicu nakrájané paradajky, zelenú fazuľku, lyžicou premiešame a nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie (rozmer 20 x 24 cm).

Plech vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

Omeletu položíme na mäso, zrolujeme, zabalíme v alobale a položíme na plech.

Plech vložíme do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Po upečení odstránime alobal a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes