Receptov na mleté mäso pozná väčšina z vás neúrekom, ale v našom recepte narazíte na originalitu a nebeskú chuť.
Neskutočná plnená rolka, akú ste doteraz ešte nejedli.
Rýchly recept z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes na vynikajúcu plnenú mäsovú rolku.
Potrebujeme:
800 g mletého mäsa
10 g soli
5 g mletého čierneho korenia
5 g mletej sladkej papriky
3 vajcia
100 g strúhanky
20 ml rastlinného oleja
Na náplň:
3 vajcia
5 g mletého čierneho korenia
100 g paradajok
100 g zelenej fazuľky
5 g soli
Postup:
Na začiatku polejeme potravinovú fóliu na stole olejom.
Rozotrieme ho po celej ploche.
Do väčšej misky s mletým mäsom pridáme soľ, čierne korenie, papriku, strúhanku, vajcia.
Rukou poriadne premiešame.
Mäsovú hmotu preložíme na fóliu a zrolujeme.
Potom fóliu odstránime.
Mäso preložíme do potravinárskeho vrecka na pečenie.
Pár špajlí zviažeme gumičkou.
Obalíme vo fólii.
Pomocou nich spravíme dieru do stredu mäsovej rolky (viď video).
Do misky pridáme vajcia, soľ, čierne korenie, na kocky nakrájané paradajky a nakrájané zelené fazuľky.
Zmes premiešame metličkou.
Nalejeme do stredu mäsovej rolky.
Vrecko uzavrieme.
Rolku preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 1 hodinu pri teplote 180°C.
Po upečení odstránime vrecko a môžeme servírovať.
Vynikajúce aj na slávnostný stôl.
Dobrú chuť!
Bonus:
Potrebujeme:
20 ml rastlinného oleja
700 g mletého mäsa
5 g soli
3 g mletého čierneho korenia
200 g kyslej smotany
50 g hladkej múky
Na omeletu:
3 vajcia
5 g soli
3 g mletého čierneho korenia
10 ml rastlinného oleja
100 g cherry paradajok
100 g zelenej fazuľky
Postup:
Na alobal nalejeme olej a dôkladne ho rozotrieme po celej ploche.
Na alobal naukladáme mleté mäso, vytvarujeme ho do tvaru obdĺžnika a zarovnáme kraje.
Mäso osolíme a posypeme mletým čiernym korením.
Do misky pridáme smotanu, múku a metličkou rozšľaháme na krém.
Krém nanesieme na mäso a rovnomerne ho rozotrieme.
Do misky s vajcami pridáme soľ, mleté čierne korenie a metličkou zamiešame.
Do zmesi pridáme olej, na polovicu nakrájané paradajky, zelenú fazuľku, lyžicou premiešame a nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie (rozmer 20 x 24 cm).
Plech vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Omeletu položíme na mäso, zrolujeme, zabalíme v alobale a položíme na plech.
Plech vložíme do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Po upečení odstránime alobal a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: